Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO La Șona s-a deschis un atelier de produse cu textile și broderii în care lucrează persoane din grupuri vulnerabile

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un atelier de produse textile şi broderii în care lucrează persoane din grupuri vulnerabile a fost deschis la Şona, județul Alba, în cadrul unui proiect de economie socială implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, potrivit unui comunicat de presă.

atelier Sona111Structura de economie socială, denumită „Filabrod” Şona, are nouă angajaţi, persoane provenite din categorii sociale dezavantajate şi din grupuri vulnerabile. Activitatea atelierului de croitorie şi broderie este axată pe producţia de articole de îmbrăcăminte, articole textile brodate, în special cele folosite în biserici, veşminte preoţeşti, lenjerii de pat, batiste şi prosoape, costume populare sau ştergare.

Structura de economie socială de la Şona are nouă angajaţi care vor lucra în atelierul de croitorie şi broderie unde vor produce în special articole pentru dotarea lăcaşelor de cult. Angajările s-au făcut în luna aprilie din rândul cursanţilor care au urmat programul de pregătire profesională din cadrul proiectului, iar în prezent deja lucrăm diferite articole textile şi broderii. Utilajele sunt de ultimă generaţie, foarte performante şi pot executa o serie de articole complexe, în special de broderie” a spus părintele Vasile Seicean – coordonatorul Structurii de Economie Socială „Filabrod” Şona.

Proiectul „Parteneriat pentru integrare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”. Proiectul este implementat timp de 12 luni de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi presupune înfiinţarea a două întreprinderi sociale care îşi vor desfăşura activitatea în localităţile Şona şi Căpâlna (comuna Săsciori). Aceste structuri de economie socială vor oferi locuri de muncă pentru membrii grupurilor vulnerabile acordându-le acestora şansa de a-şi asigura un trai decent prin muncă. Totodată proiectul va contribui la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale care găzduiesc întreprinderile sociale.

Biroul de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

[nggallery id=555]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 34.000 lei, într-o singură zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 34.000 lei, într-o singură zi Joi, 18 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea