Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: La pescuit cu jeep-ul! Un șofer amendat cu 5000 de lei după ce s-a scufundat cu mașina într-un râu din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminică, 23 iulie,  o persoană care practica pescuit sportiv pe un râu din perimetrul Parcului Natural Apuseni a fost sancționată cu 5000 de lei după ce și-a scufundat mașina în apele râului. 
Reprezentanţii Administraţiei Parcului Natural Apuseni au aplicat o sancţiune contravenţională de 5000 lei privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice, unui şofer care şi-a scufundat maşina într-un râu, în timp ce încerca să se plimbe prin albie.
Rangerii Parcului au fost anunţaţi de către o persoană care practica pescuit sportiv pe un râu din perimetrul Parcului că a observat un autovehicul de teren care parcurge o anumită porţiune de râu prin albia minoră, pe cursul apei. Ca urmare a sesizării rangerii APN Apuseni s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, unde au constatat fapta, au identificat făptuitorul şi au aplicat o sancţiune contravenţionala de 5000 lei.
”Aceasta sancţiune a putut fi aplicată datorită sprijinului acordat de către persoane interesate de păstrarea valorilor naturale ale Parcului Natural Apuseni. Dorim să mulţumim şi pe această cale celui care a sprijinit activitatea personalului APN Apuseni şi tuturor celor care ne-au sprijinit până acum la identificarea faptelor în afara prevederilor legale şi care aduc grave prejudicii habitatelor şi speciilor din ariile naturale protejate administrate”, susţin reprezentanţii parcului.
RNP Romsilva-Administraţia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturală protejată de interes naţional Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munţii Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) şi 55 de arii naturale protejate de interes naţional de mici dimensiuni (rezervaţii şi monumente ale naturii) incluse în Parcul Natural Apuseni.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea