Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La Cupru Min SA Abrud se fac investiții în retehnologizare și protecția mediului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din discuțiile avute recent cu actualul director general Dorel Tomuș, am aflat că în anul 2018 nu s-au oprit investițiile la Cupru Min SA Abrud, iar noua conducere executivă urmărește continuarea acestora, dotarea și retehnologizarea parcului de utilaje a societății.

Astfel, pentru retehnologizarea companiei și creșterea capacităților de producție peste cele realizate în anii anteriori, în prezent sunt realizate în proporție de aproximativ 80% următoarele obiective de investiții :

● achiziția a două autobasculante de mare capacitate – 90 de tone – pentru transportul minereului din carieră;
● achiziția unui excavator cu motor termic pe șenile cu cupa de 6 metri cubi;
● achiziția unui încărcător frontal cu cupa de 4,2 metri cubi;
● achiziția unei automacarale cu o capacitate 35 tone;
● achiziția a șapte autoutilitare de intervenție rapidă la punctele de lucru;
● achiziția unei foreze cu motor termic cu diametru foraj de 180 milimetri;
● modernizarea Stației de Pompe SP 1 prin achiziția de electropompe tip centrifugă cu debitul de 1000 metri cubi/oră,
● dotarea Laboratorului de Analize cu aparat de absorbție atomică, pentru efectuarea întregului spectru de investigații necesare.

De asemenea, alături de programul masiv de investiții tehnologice, odată cu instalarea noului director general al Cupru Min SA Abrud au fost demarate investițiile pe linie de protecție a mediului, în ultimii trei ani nerealizându-se aproape nimic în acest sens. Prin urmare, societatea a început mai multe lucrări:

● supraînălțare la barajul de la iazul de decantare Valea Șesei;
● montarea conductei de transport a soluției de lapte de var, în lungime de 10 km, de la Uzina de Preparare Dealul Piciorului la stația de neutralizare, în vederea tratării și neutralizării apelor acide deversate în iazul de decantare Valea Șesei;
● strămutarea Bisericii Ortodoxe „Sfântul Arhanghel Mihail” din satul Vinţa la Muzeul ASTRA din Sibiu – demers pentru care societatea a alocat din fondurile proprii 200.000 lei – deoarece apele acide din barajul de decantare au ajuns încă din anul 2016 la biserică și la cimitirul acesteia, creând un mare prejudiciu de imagine pentru companie.

Directorul general Dorel Tomuș a precizat că există o relație foarte bună de colaborare și înțelegere între noua conducerea executivă a societății și Consiliul de Administrație al acesteia, fapt ce a dus la modificarea listei de investiții a societății, la retehnologizarea parcului și la demararea lucrărilor numerate anterior.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=6131]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea