Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: La Campionatul Munților Apuseni 2023: Poiana Vadului (seniori) și Bistra (copii) – câștigătoare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campionatul Munților Apuseni, ediția 2023 și-a stabilit învingătoarele în urma finalelor disputate duminică seara la Bistra: Poiana Vadului, la seniori (și-a apărat titlul de anul trecut, a 3-a oară la rând învingătoare), respectiv Bistra, la copii. Ultima zi a celei de-a 12-a ediții a competiției fotbalistice pe teren redus dedicate zonei rurale, a avut parte de momente artistice între meciuri, dar și de o festivitate de premiere spectaculoasă, cu focuri de artificii.

Practic se poate spune că suporterii din Bistra au râs cu un ochi și au plâns cu celălălalt, seniorii ratând realizarea unei duble istorice în fața fanilor ce au umplut tribuna până la refuz.

Campionatul Munților Apuseni 2023 a reprezentat una dintre cele mai reușite ediții, din toate punctele de vedere. Au fost peste 1000 de oameni la finală, o atmosferă deosebită, o seară aparte pentru participanți și organizatori„, a precizat Cristian Petropulos, președintele Asociației Județene de Fotbal Alba

La seniori, Poiana Vadului a ajuns la 4 trofee adjudecate în ultimele 5 ediții disputate (doar Sălciua, 2018, s-a intercalat) și este cea mai prolifică formație din Munții Apuseni (Sohodol – 3 campionate).

La copii, Bistra a revenit în prim plan și are 7 trofee câștigate din 10 ediții (Albac, campioana de anul trecut, când a întrerupt șirul de 3 succese bistrene, a terminat pe poziția a 4-a)

În finala mare la seniori, Poiana Vadului a învins echipa gazdă, Bistra, scor 2-0 (2-0), dublă Adrian Avram (5, 10) – desemnat cel mai bun jucător al turneului. Înainte de partidele eliminatorii, Bistra acumulase victorii pe linie, cu cel mai bun golaveraj (32-3), iar Poiana Vadului înregistrase o remiză.

La juniori, Bistra a trecut de Poiana Vadului cu același scor 2-0 (2-0), reușite semnate de Alexandru Gligor (1) și Robert Corcheș (12). Combatantele s-au duelat și în grupe, unde campioana învinsese cu 7-1.

În premieră la această competiție fotbalistică organizată de AJF Alba și CJ Alba finalele s-au disputat la ambele categorii între reprezentantele a două comune, Bistra și Poiana Vadului. Ziua care a tras cortina peste a 12-a ediție a mai cuprins două evenimente speciale un meci de fotbal feminin între Bistra – Câmpeni și un meci demonstrativ Selecționata Primarilor (Vasile Lombrea) – AJF Alba și Prietenii (aici au evoluat printre alții Marius Niculae, reprezentantul FRF, Ovidiu Maier, Mihai Mincă sau Mihai Dăscălescu), încheiat, firesc, la egalitate.

Seniori: Poiana Vadului (campioană), Bistra – locul 2, Bucium – locul 3, Sohodol – locul 4; golgheter – Adrian Adam (Bistra), cel mai bun portar: Constantin Nicoară (Bucium); cel mai bun jucător: Adrian Avram (Poiana Vadului)

Juniori; Bistra (campioană), Poiana Vadului – locul 2, Sohodol – locul 3, Albac – locul 4; golgheter: Tudor Pleșa (Sohodol), cel mai bun portar; Adrian Adam (Bistra); cel mai bun jucător: Lucas Gherasim (Poiana Vadului).

Foto: AJF Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea