Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La Câmpeni, Moș Crăciun a sosit aseară cu daruri pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La fel ca în ultimul timp, sărbătoarea pomului de Crăciun din Câmpeni a fost organizată și în acest an de administrația publică locală în centrul orașului, unde Moș Crăciun a sosit încărcat de cadouri.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Mos Craciun la Campeni (9)Aseară, acesta a fost așteptat aproximativ o oră de numeroși copii, părinți și bunici, veniți cu toții în piața ”Avram Iancu” ca să-l vadă, să-i spună o poezie sau o colindă și să primească daruri. Iar pentru ca orașul să arate ca în povești și să-l farmece pe moș, cu aproape 60.000 lei au fost achiziționate și montate recent în partea centrală a orașului și pe străzile principale peste 200 de ornamente noi, necesare iluminatului festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Înainte de apariția moșului, festivitatea a debutat în jurul orei 17 cu o slujbă religioasă susținută de preoți din localitate, urmată de cuvintele de mulțumire ale primarului Ioan Călin Andreș și ale doamnei Maria Oprea, aduse celor 49 de sponsori cu suflet darnic care au donat aproximativ 25.000 lei. Apoi, pentru a intra în spiritul sărbătorilor ce se apropie, pe scenă au urcat și colindat mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale Câmpeni coordonați de profesorul Gheorghe Bădău și ai Colegiului Național ”Avram Iancu”  din localitate, îndrumați de profesorul Gelu Muntea.

Moș Crăciun a sosit și de această dată cu o mașină de pompieri cu girofar, fiind înconjurat de copii și părinți, apoi ”escortat” de jandarmi pe scenă. Acolo, moșul a ascultat câteva poezii și colinde, a împărțit daruri copiilor mai curajoși, apoi a plecat mai departe, lăsând cadouri pentru toți preșcolarii, elevii din clasele primare și gimnaziale de la unitățile școlare din Câmpeni.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Tot ieri, în orașul Câmpeni s-au mai desfășurat și alte activități dedicate sărbătorilor de iarnă: la Biserica cu hramul ”Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” Câmpeni a avut loc un concert de colinde susținut de mai multe grupuri de elevi din Apuseni, iar în parcul din centrul orașului s-a organizat a treia ediție a Târgului de Crăciun. Acesta a fost o acțiune în scop caritabil inițiată de Consiliul Elevilor din cadrul Colegiului Național ”Avram Iancu” Câmpeni, la care cele 20 de clase înscrise în proiect au pregătit lucruri deosebite și multe alte surprize: decorațiuni, podoabe pentru pom, felicitări, dulciuri, băuturi calde, jocuri haioase și colinde alese.
Ovidiu Culda

[nggallery id=1440]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea