Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: La Alba Mall a fost vernisată expoziția de fotografie “Legiunea XIII Gemina şi Lupii Apoulonului de la Apulum la Roma”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

expozitie025Dacii și romanii de la Apulum au fost prezenți, vineri după-amiază, la Alba Mall, atât în ”carne și oase”, cât și în zeci de fotografii de la evenimentele la care au participat pe parcursul anului 2014, la vernisajul expoziţiei de fotografie “Legiunea XIII Gemina şi Lupii Apoulonului de la Apulum la Roma”, o manifestarea organizată de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia cu sprijinului Societății de Transport Public Alba Iulia și SC Elit SRL.

Expoziția este un periplu prin activitățile noastre de la Alba Iulia, din țară – unde am participat la cele mai importante festivaluri – și din străinătate. Anul acesta am fost prezenți la 39 de astfel de evenimente. Peste tot am fost primiți deosebit de bine, am fost admirați, lăudați, aplaudați și de foarte multe ori publicul chiar s-a implicat în spectacolele noastre”, a declarat Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului din Alba Iulia.

Albaiulienii știu deja că Legiunea XIII Gemina și Lupii Apoulonului sunt două trupe de reenactment care își propun reconstituirea istoriei antice daco-romane, cu accentul pus pe promovarea patrimoniului local. Ele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și sunt formate atât din angajați ai muzeului, cât și din voluntari albaiulieni. De remarcat numeroasele evenimente din țară și străinătate la care aceștia au participat anul acesta, dar și popularitatea mare de care ei se bucură.

FOTO: Alexandra MATEȘ

[nggallery id=2810]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea