FOTO: La Alba Mall a fost vernisată expoziția de fotografie “Legiunea XIII Gemina şi Lupii Apoulonului de la Apulum la Roma”

Paul Voicu - Primar 2020

expozitie025Dacii și romanii de la Apulum au fost prezenți, vineri după-amiază, la Alba Mall, atât în ”carne și oase”, cât și în zeci de fotografii de la evenimentele la care au participat pe parcursul anului 2014, la vernisajul expoziţiei de fotografie “Legiunea XIII Gemina şi Lupii Apoulonului de la Apulum la Roma”, o manifestarea organizată de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia cu sprijinului Societății de Transport Public Alba Iulia și SC Elit SRL.

Expoziția este un periplu prin activitățile noastre de la Alba Iulia, din țară – unde am participat la cele mai importante festivaluri – și din străinătate. Anul acesta am fost prezenți la 39 de astfel de evenimente. Peste tot am fost primiți deosebit de bine, am fost admirați, lăudați, aplaudați și de foarte multe ori publicul chiar s-a implicat în spectacolele noastre”, a declarat Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului din Alba Iulia.

ELIT

Albaiulienii știu deja că Legiunea XIII Gemina și Lupii Apoulonului sunt două trupe de reenactment care își propun reconstituirea istoriei antice daco-romane, cu accentul pus pe promovarea patrimoniului local. Ele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și sunt formate atât din angajați ai muzeului, cât și din voluntari albaiulieni. De remarcat numeroasele evenimente din țară și străinătate la care aceștia au participat anul acesta, dar și popularitatea mare de care ei se bucură.

FOTO: Alexandra MATEȘ

Mihail David - 2020

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...