Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Klaus Iohannis, întâmpinat cu APLAUZE, pâine şi sare la ALBA IULIA, de 1 Decembrie. Ce a cerut preşedintele ales la sosirea sa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

klaus iohannis alba iulia32Preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis a ajuns, luni, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, în jurul orei 11.00. Prima oprire a sa fost la Sala Unirii din Cetatea Alba Carolina, unde a fost întâmpinat de oficialităţile locale şi judeţene, în frunte cu primarul municipiului, Mircea Hava, dar şi de sute de români veniţi în Oraşul Marii Uniri.  

Primele cuvinte ale lui Klaus Iohannis au fost: „Însemne cu tricolorul aveţi, să-mi pun la rever? Domnul primar, însemne cu tricolorul aveţi?”

Imediat, primarul municipiului, Mircea Hava, a renunţat la propria-i cocoardă cu tricolor  pentru a i-o înmâna lui Klaus Iohannis.

Acesta a fost întâmpinat apoi cu pâine şi sare de către un grup de tulnicărese, îmbrăcate în straie de sărbătoare, venite tocmai de la Vidra – Avram Iancu, locul klaus iohannis alba iulia16de naştere al Crăişorului munţilor şi aplaudat de întreaga mulţime prezentă.

Preşedintele ales a depus  coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul şi la bustul  Regelui Ferdinand I din faţa Catedralei Reîntregirii. Preşedintele ia parte în aceste momente la Te Deum-ul desfăşurat în curtea Catedralei Unirii, după care va participa la parada militară organizată pe Bulevardul 1 Decembrie din Alba Iulia.

Alexandra MATEŞ, Dragoş SUCIU

[nggallery id=2711]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea