Rămâi conectat

Sport

FOTO: Kara Trutnov – CSU Alba Iulia 75-88 *Parcurs fără greşeală pentru Popov şi compania în CEWL, 6 victorii din 6 partide

Tudor Stan

Publicat

în

Kara Trutnov - CSU Alba Iulia8CSU Alba Iulia s-a impus în deplasarea din Cehia contra formaţiei KARA Trutnov cu scorul de 88-75 (32-18, 18-17, 23-10, 15-30) stabilind astfel a 12-a victorie europeană consecutivă. Formaţia antrenată de Miroslav Popov a câştigat grupa A din CEWL cu maxim de puncte, deşi previziunile pentru partida din Cehia nu erau de partea formaţiei din România, având în vedere absenţele importante din lot. Elisabeth Pavel şi Alexandra Uiuiu s-au întors în ţară după drama întâmplată în familia pivotului venit de la Flying Foxes Viena, iar Larisa Toma nu a făcut deplasarea din cauza unei accidentări.

 Fără cele 3 piese de bază din prima echipă, Miroslav Popov a reuşit să gestioneze bine deplasarea din Cehia şi a trecut lejer de KARA Trutnov, iar odată cu acest succes, echipa din Alba Iulia a mai stabilit un record pe plan european, acela de a încheia prima parte a competiţiei cu maximum de puncte. Meciul de la Trutnov a început perfect pentru albaiulience care nu le-au dat nicio şansă adversarelor în primul sfert şi s-au impus cu 32-18. În cea de a doua pătrime diferenţa a fost una mai mică, însă CSU Alba Iulia a intrat la pauză în avantaj, scor 50-35. Imediat după reluarea jocului, CSU Alba Iulia a contiunat să practice acelaşi baschet din prima parte, iar înainte de ultimele 10 minute, tabela indica socrul de 73-45 pentru sportivele din Cetatea Marii Uniri. CSU Alba Iulia a încetinit ritmul în ultimul sfert, însă cehoaicele nu au avut puterea să revină, iar în final echipa din Alba Iulia s-a impus cu 88-75.

*Bogdan Duma: „Este un parcurs extraordinar”

Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia a lăudat succesul echipei din Cehia, obţinut în condiţii grele (numai 7 jucătoare) şi a felicitat atât echipa, cât şi staff-ul tehnic pentru această serie imaculată. „Este un rezultat neaşteptat! Nu ne gândeam să avem această serie la începutul noului sezon din CEWL ţinând cont că cele două formaţii din Cehia au loturi mai bune decât echipele pe care le-am întâlnit anul trecut. Miroslav Popov a găsit soluţia perfectă în fiecare meci şi a anihilat toţi adversarii. Partida de astăzi a fost cea mai grea, având în vedere că echipa a stat în doar 7 jucătoare, însă cu toate acestea, s-a impus fără emoţii. Este un parcurs extraordinar, iar meciurile din grupă ne dau speranţa că putem păstra trofeul în vitrina proprie”, a declarat Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.

*Victoria – dedicată colegei Elisabeth Pavel

Prin vocea preşedintelui, baschetbalistele şi staff-ul tehnic din Alba Iulia, au transmis că îi dedică acest succes cu Trutnov colegei lor, Elisabeth Pavel, care a făcut deplasarea în Cehia, însă s-a întors de urgenţă în ţară după ce tatăl ei a decedat. Sportiva originară din Sibiu trece prin momente grele, revendindu-şi de curând după o accidentare care a ţinut-o departe de teren aproximativ 4 luni de zile, Elisabeth Pavel a aflat în Cehia despre moartea tatălui său. Întreg clubul universitar îi este alături, iar Alexandra Uiuiu a însoţit-o pe aceasta în ţară, între cele două fiind o relaţie de prietenie de lungă durată.

Pentru CSU Alba Iulia au punctat: Valencia McFarland – 33 de puncte, L`Oreal Price – 14, Wumi Agunbiade – 14, Jesicca Kuster – 13 („double-double” – 11 recuperări),  Milica Deura – 12 şi Marta Fodor 2.

Sursa foto: site Kara Trutnov

[nggallery id=2976]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea