Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Junior de la CS Unirea Alba Iulia, trei medalii, de aur și argint, la Campionatul Național de Haltere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stănilescu Fernando, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut trei medalii, dintre care una de aur și două de argint, la Campionatul Național de Haltere – Juniori III, organizat în perioada 2-3 noiembrie la Bascov, județul Argeș.

Stănilescu Fernando (12 ani), antrenat de prof. Ioan Frățilă, a obținut aur la proba ”smuls”, respectiv argint la ”aruncat” și la ”total”, la categoria 40 de kilograme.

”Sunt rezultate extraordinare obținute la o vârstă la care mare parte din timp se împarte între școală, care este pe primul plan, respectiv activități sportive și sociale. Este foarte bine că avem copii care investesc timp important și multă energie pentru a face sport de performanță. Pe lângă că îi disciplinează, sportul de performanță le oferă mai mult curaj și încredere în viață. Rezultatele obținute de sportivul nostru sunt aproape de recordul național (la juniori III, 40 de kilograme)” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Campionatul Național Juniori III – Finala s-a desfășurat cu respectarea tuturor restricțiilor în contextul pandemic.

La haltere există două stiluri:
– smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă)
– aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția de regulă începe cu stilul ”smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la ”aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Proiectul ”Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți – SCUT”: Activități informativ – preventive și competiții sportive pentru elevii din 10 licee din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul ”Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți – SCUT”: Activități informativ – preventive și competiții sportive pentru elevii din 10 licee din Alba Proiectul, sugestiv intitulat, ”Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți – SCUT” se desfășoară și în acest an, în perioada aprilie – iunie 2024. Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea