Rămâi conectat

Sport

FOTO: Jessica January (CSU Alba Iulia), distincţie importantă: în top trei baschetbaliste din NCAA

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a făcut o excelentă achiziţie în intersezon, când a transferat-o pe americanca Jessica January, conducătorul de joc care recent a fost premiat la Indianapolis, clasându-se în top trei baschetbaliste din NCCA în anul universitar recent încheiat, când a evoluat la echipa Colegiului DePaul, o distincţie extrem de importantă!

Jessica a fost în vară draftată în WNBA de către Connecticut Sun, iar acum a primit o veste excelentă înaintea marelui meci de sâmbătă, ora 18.00, din Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, când CSU Alba Iulia va întâlni Sepsi Sf. Gheorghe, campioana ultimelor două ediţii. ”Este un sentiment extraordinar să fi recunoscut între cele mai bune 30 de atlete din colegiu și apreciată pentru realizările sportive, academice și comunitare. E o mare onoare pentru mine și as dori să mulțumesc Universității DePaul, colegelor mele de echipă, antrenorilor și familiei pentru suportul necondiționat pe care mi l-au arătat în cariera mea din colegiul. Nu poți realiza așa ceva de unul singur, iar acest premiu îl dedic tuturor celor care mi-au fost alături„, a declarat jucătoarea în vârstă de 22 de ani.

Conducătorul de joc al echipei CSU Alba Iulia, americanca Jessica January, în top 3 baschetbaliste din NCAA (National Collegiate Athletic Association), liga universitară americană, dar și top 30 atlete din toate sporturile din colegiile americane pentru anul universitar 2016-2017!

Sportiva de peste Ocean a participat weekend-ul trecut la gala și banchetul dedicat premiilor pentru cele mai bune sportive din cadrul Universităților din Statele Unite ale Americii, care au avut loc la Indianapolis. Premiile se referă la reușitele din cadrul competițiilor sportive în principal, dar și a celor educaționale și de implicare în comunitate. Jessica, sportivă care a cochetat în vară și cu WNBA, campionatul profesionist american de baschet, a fost astfel premiată pentru realizările din cadrul anului universitar 2016-2017, reușind să prindă top 30 atlete dintr-un număr de 543 de sportive nominalizate inițial din 12 sporturi precum baschet, atletism indoor și outdoor, hochey pe iarbă, fotbal, înot și scufundari, softball, volei sau tenis.

Au fost premiat un număr de 30 de sportive, câte 10 din fiecare din cele trei divizii americane, NCAA 1, NCAA 2 și NCAA 3. În ultimul an de colegiu în SUA sportiva a avut performanțe impresionante la echipa Colegiului DePaul în NCCA 1, cea mai bună divizie din campionatul universitar american. Astfel, în 20 de partide jucate Jessica a avut o medie de 28 de minute jucate, reușind 15 puncte, 5,3 recuperări, 6,4 pase decisive, 1,9 intercepții și un coeficient de eficiență de 15,7 pe meci, cu procentaje 49,4% la aruncările de 2 puncte, 31,8% la 3 puncte și 69,4% la aruncări libere.

*Remarcată în acest start de sezon

Jessica January se află la întâia experienţă europeană, petrecând primul sezon în afara Statelor Unite ale Americii și a ales ca rookie season să activeze la CSU Alba Iulia, în campionatul românesc.  În acest debut de sezon în Liga Națională de Baschet Feminin sportiva americană s-a regăsit mereu printre remarcatele formaţiei din Cetatea Uniri şi printre principalele marcatoare. Are o medie de 17,3 puncte, 4,3 recuperări și 3 assisturi pe meci, în timp ce în singura partidă din Liga Europei Centrale jucată de CSU a reușit un număr de 17 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive în confruntarea din deplasare cu Olimpia Brașov.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea