Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Italia – România 2-2 (0-1) | Remiză importantă cu “squadra azzurra” în amicalul de la Bologna

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Remiză de prestigiu pentru selecționata lui Anghel Iordănescu, în jocul de verificare extern cu Italia.Italia - Romania amical 145

Italia a remizat cu România, scor 2-2 (0-1), la Bologna, în amicalul din această seară, după ce formația condusă de Antonio Conte era în dezavantaj la pauză, a condus cu 2-1 și a fost egalată în minutul 88 de “rezerva” Fl. Andone (șut sub bară din careul mic). România rămâne fără victorie împotriva Italiei de 26 de ani, mai precis din martie 1989, când “tricolorii” s-au impus la Sibiu.

*Egal important

“Am întâlnit o echipă foarte valoroasă, cu multă experiență și clasă internațională. Asemenea partide înseamnă progres, chiar dacă am fi pierdut”, a declarat Anghel Iordănescu.

Citește și: Astăzi, la Bologna, partidă amicală România – Italia | După atentatele de la Paris, măsuri sporite de securitate pe Stadionul “ Renato Dall’Ara”!

Am fi meritat să câştigăm. Am primit două goluri la singurele lor şuturi. Cred că jucătorii mei au dat totul, a fost un meci intens, dar unul pe care ar fi trebuit să-l câştigăm”, a declarat Conte.

Italia - Romania amical 111Prima repetiție după calificarea la turneul final din Franța de anul viitor și ultimul meci al anului 2015 a însemnat o partidă atractivă, mai ales după pauză, când scorul a oscilat. Amicalul de pe “Renato Dall’Ara” din Bologna a strâns peste 30.000 de fani în tribune, întâlnirea având un statul aparte. Intrarea jucătorilor pe teren s-a produs pe acordul imnului Franței, cu trimitere spre atentatul sângeros de la Paris. A fost ținut un moment de reculegere în memoria victimelor din Franța dar și pentru românii ce au pierit în incendiul de la Colectiv.

*Galerie superbă a României

Peste 5000 de suporteri români au făcut o atmosferă de senzație în tribune, fanii duelându-se serios cu italienii mult mai numeroși. Elevii lui Iordănescu au purtat tricouri speciale, cu numere negre pe care erau inscripționate numele victimelor din clubul bucureștean, dar și banderole negre. Sectorul galeriei românești a impresionat scandând în repetate rânduri “Colectiv, Colectiv”, dar și prin afișarea unui banner sugestiv, cu trimitere la viitorul fotbalului românesc: “Centre pentru juniori, nu importuri de jucători”

*De la extaz la agonie și invers…

România a deschis repede scorul, după o acțiune excelentă a lui Bogdan Stancu, finalizată cu un șut în stânga legendarului Buffon. Până la pauză reprezentativa României a jucat de la egal la egal cu Italia, dar problemele au apărut la reluare. Marchisio (55) a transformat un penalty obținut de Eder (faultat de D. Grigore), realizând egalarea. Nou-intratul Gabbiadini (65) a finalizat cu capul o acțiune prelungită de atac, profitând de evidenta scădere de forță a adversarilor.

Echipe: Italia: Buffon (69, Sirigu) – Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi (59, Montolivo), Marchisio (77, Parolo), Soriano (59, Gabbiadini), El Shaarawy (81, Candreva), Pelle (59, Okaka), Eder;

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț (83, S. Filip) – Pintilii (68, Prepeliță), Hoban – Torje (69, Fl. Andone), Budescu (46, Sânmărtean), B. Stancu (85, A. Ivan) – Keșeru (46, Al. Maxim).

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=1293]

 

Italia – România, pe Stadionul „Renato Dall’Ara” din Bologna

Al 20-lea meci al Italiei la Bologna și al 17-lea între cele două reprezentative. bilanț favorabil Italiei în 16 meciuri: 10 victorii, 4 egaluri, două eșecuri, ultimul în 29 martie 1989, 0-1, gol Sabău.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea