Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO. Istoria unei tradiții aduse din Mexic, în România. Jorge Hortiz – talent, muncă și îndemânare la a 10-a ediții a Taberei Internaționale de Pictură organizată de Rotary International la Castelul Templul Cavalerilor din Valea Vălișoarei

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jorge Hortiz, din Mexic, are 29 de ani. A participat, datorită Rotary International, la a 10-a ediții a Taberei Internaționale de Pictură dedicată Centenarului Unirii.

Pentru prima dată în viața lui a părăsit granițele Mexicului, și locul în care a ajuns a fost Castelul Templul Cavalerilor, Valea Vălișoarei, România.

Nu pictează tablouri, pictează figurine din tradiția populară a Mexicului. Exponatele sale sunt lucrate din argilă și pictate manuale. Pentru o figurină lucrează între 3 săptămâni și 2 luni. Figurinele sale sunt obiecte de artizanat, minuscule, pe care Jorge le lucrează cu lupa. Piesele sale se comercializează în Mexic pentru colecționarii de miniaturi și pentru muzee.

Despre experiența trăită în România, Jorge spune că ”România are o cultură, o arhitectură veche, că oamenii sunt foarte respectuoși, iar artiștii s-au purtat foarte frumos cu mine, m-au respectat, chiar dacă eu pictez ceramică, nu tablouri”. A primit din partea organizatorilor o Medalie Jubiliară pe care o va duce cu mândrie, acasă, în Mexic.

Jorge a promis să revină în România și să învețe limba română.

Tabăra Internațională de Pictură organizată în fiecare an de Rotary International la Castelul Templul Cavalerilor  este un prestigios eveniment cultural prin care se încearcă crearea unui cadru în care artiștii să poată crea opere minunate care să dăinuie peste ani.

[nggallery id=6078]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea