// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO. Istoria unei tradiții aduse din Mexic, în România. Jorge Hortiz – talent, muncă și îndemânare la a 10-a ediții a Taberei Internaționale de Pictură organizată de Rotary International la Castelul Templul Cavalerilor din Valea Vălișoarei

Jorge Hortiz, din Mexic, are 29 de ani. A participat, datorită Rotary International, la a 10-a ediții a Taberei Internaționale de Pictură dedicată Centenarului Unirii.

Pentru prima dată în viața lui a părăsit granițele Mexicului, și locul în care a ajuns a fost Castelul Templul Cavalerilor, Valea Vălișoarei, România.

Nu pictează tablouri, pictează figurine din tradiția populară a Mexicului. Exponatele sale sunt lucrate din argilă și pictate manuale. Pentru o figurină lucrează între 3 săptămâni și 2 luni. Figurinele sale sunt obiecte de artizanat, minuscule, pe care Jorge le lucrează cu lupa. Piesele sale se comercializează în Mexic pentru colecționarii de miniaturi și pentru muzee.

Despre experiența trăită în România, Jorge spune că ”România are o cultură, o arhitectură veche, că oamenii sunt foarte respectuoși, iar artiștii s-au purtat foarte frumos cu mine, m-au respectat, chiar dacă eu pictez ceramică, nu tablouri”. A primit din partea organizatorilor o Medalie Jubiliară pe care o va duce cu mândrie, acasă, în Mexic.

Jorge a promis să revină în România și să învețe limba română.

Tabăra Internațională de Pictură organizată în fiecare an de Rotary International la Castelul Templul Cavalerilor  este un prestigios eveniment cultural prin care se încearcă crearea unui cadru în care artiștii să poată crea opere minunate care să dăinuie peste ani.

Facebook