Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ionuț Zincă, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, Campion al Europei de Sud Est la orientare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Ionuț Zincă, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, Campion al Europei de Sud Est la orientare

Peste 600 de sportivi din 25 de țari au luat startul în perioada 25-28 august, la Sibiu, Rucăr, Sâmbăta de Sus și Victoria (județul Brașov), la competițiile de orientare din cadrul Campionatelor Europei de Sud Est (SEEOC) şi Campionatelor Naționale.

Campionatele Europei de Sud Est au cuprins, în ordinea desfăşurării, probele de sprint, lungă distanță (LD), ștafetă și medie distanță (MD). În paralel au fost decernate şi medaliile în cadrul campionatelor naţionale în cele 3 probe individuale, excepţie făcând proba de ștafetă.

Din lotul naţional de seniori care a reprezentat Romania la această competiţie a făcut parte şi Ionuţ ZINCĂ sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia şi liderul acestei echipe de ani buni.

Proba de sprint a seniorilor a fost câştigată de Kacmaz Ahmet din Turcia cu timpul de 12 minute şi 37 secunde. Ionuţ Zincă s-a clasat pe locul secund la 52 de secunde de învingător, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat Anatoli Fumiciov din Moldova cu timpul de 13 minute şi 57 secunde.

În proba de Lungă distanţă, Ionuţ a fost imperial luându-şi revanşa din ziua precedentă şi a câştigat cursa cu timpul de 80 de minute şi 18 secunde, cu peste 3 minute şi jumătate faţă de următorii clasaţi.

La Ştafetă, sportivul unirist a alergat pe ultimul schimb al ştafetei reuşind cu un „finish” foarte strâns să urce echipa României pe locul 2, cu doar 4 secunde în faţa reprezentanţilor Turciei. Proba de ştafetă a fost câştigată de reprezentativa Moldovei care a avut în componenţă trei fraţi, lucru foarte rar întâlnit, în general în orice disciplină sportivă.

Aceste rezultate i-au adus lui Ionuţ ZINCĂ şi titlurile de campion naţional în probele de Sprint şi Lungă distanţă.

Şi ceilalţi componenţi ai CS Unirea Alba Iulia au avut clasări în apropierea podiumului îndeosebi în proba de Medie distanţă în care Tamas BOGYA a terminat pe locul 4 la doar 22 de secunde de locul 3. În aceiaşi probă Radu MILEA s-a clasat pe locul 7.

Şi în competiţiile Masters sportivii unirişti au avut evoluţii bune. Astfel Paul Brabiescu a obţinut o medalie de aur şi una de argint la Campionatul Europei de Sud Est, categoria 40 ani.

La campionatele naţionale Masters sportivii au reuşit să strângă 5 medalii, din care 2 de aur, 1 de argint şi 2 de bronz.

Suntem mulţumiţi şi mândri pentru aceste rezultate obţinute după muncă asiduă şi sacrificii. Mulţumim Primăriei Alba Iulia pentru sprijinul oferit pentru participarea la această competiţie de anvergură!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea