Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Ion Dumitrel, despre construcția Băilor Sărate: Promisiunea făcută comunității din Ocna Mureș începe să prindă contur

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, scrie, vineri, pe pagina sa de Facebook, că își propune să supravegheze îndeaproape construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș.

”Construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean Alba, de aceea ne propunem să supraveghem construcția îndeaproape, pentru a ne asigura că lucrările se vor finaliza în timpul prevăzut. Acesta reprezintă doar un prim pas, în relansarea economică a zonei bazată pe turism și pe resurse naturale aproape nelimitate. Cea mai importantă etapă, pentru a putea reintra în circuitul turistic, va fi certificarea de staţiune balneoclimaterică a orașului, statut pierdut odată cu dispariţia vechilor Băi Sărate”, a scris Dumitrel pe Facebook.

Ocna Mureș, oraș care a fost zeci de ani pe harta turistică a României prin Băile Sărate, revine în rândul stațiunilor balneare. Aici vor fi investiți aproape șase milioane de euro în amenajarea unei baze de tratament și agrement, cu centre de sănătate, recuperare și bazine cu apă dulce și sărată.

Primăria Ocna Mureș a semnat contractul în valoare de 5,9 milioane de euro pentru revitalizarea ”Băilor Sărate”, banii fiind alocați de administrația locală și Consiliul Județean Alba, fiecare în procent de 50%. Licitația a fost câștigată de Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași).

Investiția presupune construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.

De asemenea, obiectivul va avea o bază proprie de cură balneară, cu piscină de tratament, săli de consultaţii medicale şi masaj, dar şi spaţii pentru practicarea de activităţi sportive cu piscine exterioare, saune şi săli de gimnastică.

Astfel, staţiunea va oferi mai multe servicii prin centrele de sănătate, recuperare, înfrumuseţare şi divertisment.

Baza de tratament şi agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2021, termenul de construcție fiind de 30 de luni.

Bazinele exterioare vor avea o suprafaţă peste 1.700 de metri pătraţi, iar în jurul acestora vor fi amenajate spaţii verzi, unde se vor planta arbuşti şi tufişuri.

Investiţia se realizează ţinând cont de potenţialul balnear al apelor care se află în Ocna Mureş, iar bază de tratament va deservi atât locuitorii oraşului, zonă limitrofă, dar şi potenţialii turişti.

Baza de tratament și agrement va fi amenajată pe un teren ce are o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați.

În 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de regimul comunist.

Baile Ocna Mureş au fost zeci de ani principala atracţie a oraşului, dar şi un loc de tratament pentru cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi ginecologice. Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni din întreaga ţară. Pe harta turistică a ţării era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova.

[nggallery id=6259]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea