Ştirea zilei
FOTO| Intrarea principală în Spitalul Județean Alba Iulia va fi reamenajată cu uși automate și sistem de degivrare: Investiție de aproape 300.000 de lei
Intrarea principală în Spitalul Județean Alba Iulia va fi reamenajată cu uși automate și sistem de degivrare: Investiție de aproape 300.000 de lei
Spitalul Județean de Urgență Alba lulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor, în cadrul proiectului „Amenajare intrare principală a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”. Valoarea totală estimată a investiției este de 296.513,91, fără TVA.
Se propune execuția unei structuri ușoare alcătuită din elemnte metalice montate pe fundații din beton. Vor fi executate trepte exterioare cu lățimea de 30 cm și înălțimea de 15 cm care vor avea o lungime egală cu lățimea zonei de acces iar lateral, dreapta va fi realizată o rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități.
Treptele, podestul și rampă laterală au structura din beton armat și vor fi placate cu granit fiamat antialunecare.
Pentru împiedicarea formării gheții și depunerii zăpezii s-a propus un sistem electric de degivrare a treptelor și rampei. În acest fel este liminat pericolul alunecării.
Accesul principal se va face prin două uși cu dimensiunile de 2 x 2,5 m fiecare iar lateral, de pe rampă – printr-o ușă cu dimensiunile de 1,4 x 2,5 m.
-plăci din aluminiu compozit cu două fete din aluminiu și miez de polietielena, grosime totală 4mm, verde RAL 6020
– structura din profile din tablă îndoită zincată tip C100 , 1.5mm
– vată minerală bazaltică pentru fațade ventilate cu grosimea de 150mm grosime cu un coeficient de conductibilitate termică de 0,036 W/mK
– structura din profile din tablă îndoită zincată tip C100 , 1.5mm
– plăci HPL 12mm, prindere ascunsă, și intarsa din aluminiu eloxat, desen lemn natur;
Pardoseli
– granit fiamat,
– sapă mortar ciment ;
– placă beton 15 cm,
– polistiren extrudat 5cm
– hârtie kraft;
– balast compactat 20 cm,
– umplutură pământ compactat,
– teren natural
Acoperiș
– hidroizolație membrană pvc 0.6mm,
– termoizolație PIR cu grosime variabilă 5 – 20 cm
– tablă cutată autoportantă cute h= 85 mm, 1.25 mm grosime
– grindă metalică din profile IPE200,
– placaj HPL desen lemn natur pe structura din tablă îndoită tip CD60, ancorată cu tiranti din oțel de tablă cutată cu piese de ancoraj
Atic
-glaf tablă tip Lindab 07 mm, verde RAL 6020
-plăci din aluminiu compozit cu două fete din aluminiu și miez de polietielena, grosime totală 4mm, verde RAL 6020
– structura din profile din tablă îndoită 06mm tip omega
– ramă de susținere din țeavă de oțel 60×40- 3mm;
– OSB 20 mm
Clădirea va avea un finisaj din plăci din aluminiu compozit cu două fete din aluminiu și miez de polietielena, grosime totală 4mm, verde RAL 6020. Termoizolatia va fi realizată din vată minerală bazaltică pentru fațade ventilate cu grosimea de 150mm grosime cu un coeficient de conductibilitate termică de 0,036 W/mK.
Se propun instalații electrice pentru iluminatul zonei de acces și a firmei luminoase , instalației de degivrare , acționarea ușilor de acces și a perdelei de aer, iluminat de siguranță pentru evacuare, iluminat de securitate împotriva panicii și iluminat de securitate pentru circulație.
Ştirea zilei
COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și încă 5 județe. Scurgeri importante pe versanţi, viituri și creșteri de debite pe râuri
COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și încă 5 județe. Scurgeri importante pe versanţi, viituri și creșteri de debite pe râuri
INHGA a transmis o avertizare de tip cod galben de inundatii.
BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE: Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş.
În intervalul 01.06.2023 ora 13:00 – 01.06.2023 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic – bazin amonte Ac. Gilău şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Gilău (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru – bazin amonte S.H. Beiuş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Beiuş (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb – bazin amonte S.H. Gurahonţ şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş – bazin amonte S.H. Baia de Arieş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Baia de Arieş (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Alba Iulia (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Bega Veche – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Timiş şi Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (judeţul Timiş), Timiş – bazin amonte S.H. Teregova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Teregova, Bârzava, Moraviţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Cerna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj şi Caraş Severin), Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui (judeţele: Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Filiaşi (judeţele: Hunedoara şi Gorj), Motru – bazin amonte S.H. Broşteni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Broşteni (judeţele: Gorj şi Mehedinţi), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti, Olteţ – bazin superior (judeţele: Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Argeş), Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa).
Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 01.06.2023 ora 16:00 – 01.06.2023 ora 22:00 pe unele râuri mici din judeţele: Cluj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin.
Ştirea zilei
FOTO, VIDEO| Zi magică de 1 iunie, în Cetatea Alba Carolina, pentru sute de copii: Prichindeii s-au bucurat de jocuri și tobogane gonflabile, concursuri de biciclete și diferite ateliere de Ziua Copilului
Zi magică de 1 iunie, în Cetatea Alba Carolina, pentru sute de copii. Prichindeii s-au bucurat de jocuri și tobogane gonflabile, concursuri de biciclete și diferite ateliere de Ziua Copilului
De 1 Iunie, Cetatea Alba Carolina s-a umplut de zâmbete, de cântece, de baloane colorate şi de desene pe asfalt. Sute de copii, însoţiţi de părinți și bunici, s-au adunat cu mic cu mare în Ținutul Fericirii, un loc în care joaca e la ea acasă și jocurile copilăriei sunt atracțiile zilei.
Prichindeii s-au distrat, au sărit și au alergat, au cântat și au râs, s-au dat cu bicicleta și au câștigat premii, într-o zi cât o vacanță.
Începând cu ora 10, Piața Cetății s-a transformat în zona zero a copilăriei infinite. Cei mici au avut parte de jocuri și tobogane gonflabile, care vor rămâne la dispoziția copiilor până în seara de 2 iunie, concursuri de biciclete, desene pe asfalt, demonstrații de karate și diferite ateliere pentru cei mici.
Primarul orașului, Gabriel Pleșa, a urat, de asemenea, un călduros ”La mulți ani!” tuturor copiilor din întreaga lume.
Ştirea zilei
Locuitorii de pe o stradă din Alba Iulia și-au făcut un Parc de Joacă pentru copii. A fost inaugurat astăzi, de Ziua Copilului
Locuitorii de pe o stradă din Alba Iulia și-au făcut un Parc de Joacă pentru copii. A fost inaugurat astăzi, de Ziua Copilului
Astăzi, locuitorii străzii Sălciua au un motiv în plus de bucurie: după luni de muncă și efort colectiv, parcul de joacă pentru copii pe care l-am construit împreună este gata să fie inaugurat. Este o zi specială, nu doar pentru că este Ziua Internațională a Copilului, dar și pentru că marchează finalul unei etape semnificative în îmbunătățirea comunității noastre.
Nu cu mult timp în urmă, am rezolvat problema cu gunoaiele de pe strada Sălciua. Azi, ne putem mândri cu un spațiu curat și verde, unde copiii noștri pot juca în siguranță. Acest parc de joacă nu este doar un loc pentru distracție, este un simbol al unității și implicării comunității noastre.
În cadrul acestui comunicat, dorim să împărtășim cu voi câteva fotografii care ilustrează etapele construcției parcului. De la strângerea fondurilor și organizarea voluntarilor, la montarea echipamentelor de joacă, aceste imagini reflectă spiritul de colaborare care ne definește comunitatea.
Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de Primărie, care a donat două tobogane pentru noul parc de joacă. Acestea au fost recondiționate de către membrii comunității noastre și acum sunt gata să aducă zâmbete pe fețele copiilor.
Astăzi, în Ziua Internațională a Copilului, ne adunăm toți pentru a inaugura acest parc special conceput pentru copiii noștri. Este un moment de mândrie și bucurie pentru toți locuitorii străzii Sălciua.
Mulțumim tuturor celor care au participat la acest proiect. Fiecare contribuție, indiferent de dimensiune, a fost esențială pentru realizarea acestui parc. Împreună, am demonstrat că putem face o schimbare pozitivă în comunitatea noastră.
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
MESAJE, FELICITĂRI și URĂRI de La mulți ani pentru copii
-
Ştirea zileiacum 13 ore
1 Iunie, Ziua Copilului: Cum a luat naștere sărbătoarea și ce semnificație are această dată
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
1 IUNIE, prima zi de vară în calendar: Ce nu e bine să faci în luna lui CIREȘAR. Tradiții și obiceiuri
-
Ştirea zileiacum 18 ore
UPDATE FOTO| INCENDIU pe autostrada A1, sensul Deva- Sibiu: O autoutilitară a luat foc. Intervin pompierii
-
Sportacum 23 de ore
FOTO: CSM Unirea Alba Iulia și Karate Forever Alba Iulia, medalii la naționalele de kumite-IKU
-
Actualitateacum 16 ore
Vouchere sociale 2023: Când intră în luna iunie următoarea tranșă de 250 de lei pe card