Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Întâlnirea pregătitoare pentru constituirea grupului de acţiune locală Sebeş. Peste 30 de participanţi prezenţi

Mădălina Opriș

Publicat

în

grup-actiune-locala-sebes003Marţi, 20 decembrie 2016, la sediul Primăriei Municipiului Sebeş, în sala de şedinţe ”Radu Stanca”, a avut loc întâlnirea pregătitoare pentru Grupul de Acţiune Locală, aflat în curs de constituire la Sebeş. La întâlnirea condusă de  primarul municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, secondat de consilierii din cadrul compartimentului de proiecte, au fost prezenţi peste 30 de participanţi, organizaţii şi persoane implicate şi active în viaţa comunităţii.

Municipiul Sebeş are în vedere rezolvarea problemelor comunităţilor marginalizate prin utilizarea noului instrument de dezvoltare teritorială propus de Comisia Europeană pentru perioada de programare 2014-2020 şi anume, Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunităţii (DLRC). Este vorba de combaterea sărăciei şi excluziunii sociale de la nivel urban şi stimularea implicării comunităţilor în dezvoltarea locală, prin formarea unui parteneriat local şi implementarea unor Strategii de Dezvoltare Locală (SDL).

Noul instrument de dezvoltare teritorială vizează gestionarea măsurilor de către comunitate, prin Grupuri de Acţiune Locală, formate din reprezentanţi ai intereselor socio-economice locale ale sectoarelor public şi privat, pentru a face paşi importanţi spre dezvoltarea comunităţilor marginalizate într-un mod mai concret, mai durabil şi mai favorabil incluziunii.

În perioada de programare 2014-2020, se propune o abordare integrată în soluţionarea problemelor cu care se confruntă comunităţile marginalizate, prin corelarea şi asigurarea complementarităţii între investiţiile în infrastructură de tip FEDR (finanţate prin Programul Operaţional Regional – POR) şi măsurile de tip FSE (finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman – POCU).

 „Grupul de Acţiune Locală Sebeş, căruia îi punem bazele, va fi un instrument de lucru prin care vom reuni forţele autorităţii publice locale, care va lucra în parteneriat cu toţi actorii societăţii civile, cu instituţii publice, societăţi comerciale sau persoane fizice, pentru a realiza obiectivele majore menţionate, dar şi pentru a realiza alte tipuri activităţi, de mai mari sau mai mici dimensiuni, în interesul comunităţii. În cursul lunii ianuarie, vor fi iniţiate demersurile la Judecătorie pentru înregistrarea Grupului de Acţiune Locală Sebeş, ca organizaţie neguvernamentală. După constituire, Grupul de Acţiune Locală va elabora o Strategie de acţiune destinată zonelor marginalizate din municipiu, care va cuprinde: investiţii în infrastructura de locuire, investiţii în infrastructura de sănătate și servicii sociale, investiţii în infrastructura de educaţie, investiții în amenajări ale spaţiului urban degradat al comunității defavorizate, ocupare și participare pe piața muncii, asistență socială și combaterea discriminării sau segregării. Strategia va fi depusă pentru finanţare din fonduri europene,” a declarat Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeş.

[nggallery id=3191]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea