Rămâi conectat

Sport

FOTO: Industria Galda de Jos – Unirea Jucu 2-1 (1-1) | Victorie mare, dublă Cernea și fenomenul „Panică la Galda” continuă!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda Unirea Jucu 1Industria Galda de Jos a făcut un meci mare și a învins acasă pe Unirea Jucu, pretendenta la promovare, scor 2-1 (1-1). Eroul amfitrionilor a fost Andrei Cernea care a înscris ambele goluri, în minutele 10 și 81, oaspeții restabilind egalitatea în minutul 19 prin Pintea. Echipa lui Paul Ciucă  a obținut prima victorie pe teren din primăvară și a urcat pe poziția a treia din Seria a 3-a, la trei puncte de lider, făcând rocadă cu oponenții din Jucu. Trei din trei pentru combatantele din Alba în derby-urile din Liga a 3-a în acest weekend incendiar.

*Paul Ciucă: „Nu ne facem vise de promovare, dar vrem să jucăm un derby pentru locul întâi cu Luceafărul”

Este o victorie foarte importantă, prin care am urcat pe locul al treilea. Noi nu ne facem vise pentru promovare, în condițiile în care avem adversar precum Luceafărul Oradea, o echipă foarte puternică și cu forță financiară. Dar vrem să stăm în coasta lor, iar peste două săptămâni să jucăm acasă, iar un derby pentru locul întâi, cu Luceafărul. Asemenea meciuri, cu public și presiune, te motivează. Lui Cernea i-am dat exemplul lui Itu și Andrei a jucat foarte bine, ca și întreaga echipă„, a precizat Paul Ciucă, antrenor ce a izbutit rezultate extraordinare cu Industria, administrând singurele eşecuri din acest sezon Unirii Jucu.

*”Biba” Cernea, la prima dublă a sezonului!

Ne doream foarte mult să învingem în acest meci, veneam după eșecul de la Recea și trebuia să obținem un rezultat pozitiv. Fenomenul «Panică la Galda» continuă, vrem să câștigăm la Dej și apoi să jucăm un derby adevărat cu Luceafărul Oradea. Mă bucur pentru toate trei echipele din Alba, ce au șanse la promovare„, a spus Andrei Cernea, eroul Industriei, ce și-a trecut în cont prima dublă stagională și a devenit golgheterul echipei, cu 8 reuşite. Practic Cernea a preluat ștafeta dublelor de la Fetița (Performanța Ighiu) și Itu (Metalurgistul Cugir).


Același Bodea (85) îl înceracă pe Horvat, care respinge în față.

Cernea își trece în cont dubla în minutul 81, cu un șut din 8 metri pe jos, în dreapta portarului, după o pasă excelentă de la Cr. Bodea

Iarăși ocazie Unirea Jucu, șut Al. Pop (77), ce l-a pus în dificultate pe Ștef

Este o perioadă în care vizitatorii sunt la timonă, iar O. Bucur (75) reia acrobatic peste bară.

Nici vizitatorii nu se lasă mai prejos, iar S. Rus (70) trimite paralel cu poarta din poziție ideală.

Minutul 55: Industria domină categoric și a ratat trei ocazii excelente, prin Haiduc (reluare alături), Kilin (șut puțin peste) și Cernea (preluare neatentă) în interval de câteva minute, când a asediat careul advers,

La fel de intens a început și actul secund, Brumă (47) a șutat periculos de la 17 metri, peste, iar la faza imediat următoare Cernea (48) a reluat cu capul de la 6 metri, dar Horvat a intervenit excelent

Cernea a deschis scorul în minutul 10, după o lovitură liberă executată la semiînălțime, de pe partea stângă, din lateral, oaspeții protestând îndelung, la acordarea loviturii libere.

Tot o fază fixă a dus la egalare, în minutul 19, când tot după o lovitură liberă (ușor acordată acum în opinia gazdelor). A centrat Maxim, de pe dreapta, iar Pintea a reluat cu capul din centrul careului, sub bară.

În continuare s-a jucat cu garda jos, ocaziile alternând la amble porți. Cernea (23) a scăpat singur, dar s-a opus portarul Horvat, iar în replică S. Rus a tras periculos pe lângă bara stângă (min. 25)

O altă fază litigioasă s-a produs în minutul 37, când Al. Pop (Unirea Jucu) a solicitat penalty, după un contact cu Al. Man, dar nu s-a acordat lovitură de pedeaspă, dar atacantul n-a primit nici avertisment pentru simulare!

Echipe: *Industria: Căt. Ștef – Olar, Haiduc, Al. Man, Boancă – F. Morar (46, Cr. Kilin), P. Medrea (73, S. Mureșan), D. Lupșan, Bodea – Baghiu (77, A. Câmpean), Cernea (90+3, R. Lungu); rezerve Iancău – Căt. Ivașcu,  Oprița

Unirea Jucu: Ad. Horvat – Budăcan, Pintea, Kereki, Opriș (90+2,  P. Pop)- M. Maxim, G. Luca, Fizeșan (57, M. Pistol), S. Rus (70, O. Bucur) – Brumă, Al. Pop; rezerve Bal – Chiș, Giurgean, Siecoban.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=1793]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea