FOTO: Incendiu cu pagube de 40.000 de lei, la un garaj din Aiud

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Duminică, la ora 18.50, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a fost anunţat despre producerea unui incendiu la un garaj, proprietatea lui S.M. din municipiu Aiud, pe str. Brazilor.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Aiud, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ca urmare a acestui eveniment, au ars garajul confecționat din lemn și acoperit cu țiglă pe o suprafață de aproximativ 30 mp, obiectele depozitate în interiorul acestuia (2 motociclete, 1 panou solar, 1 strung, 1 mașină de spălat, 1 aparat de sudură, unelte electrice și 1 generator de curent) și casei de locuit i-au fost distruse geamurile de termopan, iar la o altă casă aflată în imediata apropiere i s-au deteriorat 5 gemuri de termopan și 3 mp de șindrilă bituminoasă.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 40.000 lei. În urma cercetărilor, s-a stabilit ca și cauza probabilă de incendiu, un acumulator electric lăsat sub tensiune.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri, şi anume:

• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
• nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;
• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419