FOTO| Încă 4 treceri de pietoni inteligente la Alba Iulia. Cum funcţionează sistemul și unde sunt amplasate

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Alba Iulia este al doilea oraş din România unde a fost implementat principiul trecerilor de pietoni inteligente. Un astfel de sistem a fost realizat prima dată la una dintre cele mai periculoase treceri din oraş, pe strada Cloșca, unde, în trecut, a şi avut loc un accident rutier mortal.

Potrivit viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, încă 4 treceri de pietoni din Alba Iulia au trecut pe modul safe, după modelul celei de pe strada Cloșca: cu senzori de prezență, suprailuminate autonom și sigure. Urmează alte 4 pe Calea Moților. Ținta finală e ca toate trecerile de pietoni importante din oraș să fie aduse la aceasta formă, a siguranței actualizate la condițiile din 2020.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Noile treceri de pietoni sunt pe tronsonul Stadion – Micești: intersecția cu strada Calea Labului, intersecția cu strada Albac, zona de acces către Parcul Dendrologic și în zona Centrului Medical Medisol.

Trecerea de pietoni inteligentă este utilă, în special, pe timpul nopţii. În momentul în care senzorii integraţi pe stâlp detectează un pieton, ledurile montate pe cei doi stâlpi luminează intermitent semnalizând conducătorului auto că pe trecere se află pietoni. Sistemul funcţionează timp de 30 de secunde sau cât timp pietonii sunt angajaţi în traversare, iar dacă după cele 30 de secunde sistemul inteligent nu mai detectează prezenţa pietonilor, el revine la starea iniţială.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419