Rămâi conectat

Sport

FOTO: În optimile Cupei CEV, Tauron MKS Dabrowa Gornicza – Volei Alba-Blaj 3-1 *Eșec în Europa, dar calificarea se joacă la Sibiu

Publicat

în

Volei Alba-Blaj a pierdut manșa tur din optimile de finală ale Cupei CEV, a doua întrecere continentală ca şi anvergură, partidă în deplasare cu Tauron MKS Dabrowa Gornicza, din Polonia, scor 1-3 (22-25, 16-25, 25-19, 22-25).

A fost al treilea examen european al echipei blăjene, debutantă în întrecerea continentală și totodată a treia victorie consecutivă a formației poloneze împotriva unui oponent din România, după dubla din turul anterior cu Dinamo.

Volei Alba-Blaj avut o prestație încurajatoare, a început bine fiecare set, aflându-se în avantaj și mereu aproape de oponente. Cu excepția setului secund, cedat prea ușor, în rest ardelencele și-au pus la lucru adversarele, ce au avut parte de o întâlnire mai dificilă decât se așteptau, rezultând un meci strâns ce a durat aproape două ore. Totul se va juca săptămâna viitoare, în returul de la Sibiu, unde Volei Alba-Blaj este obligată să învingă cu 3-0 sau 3-1 pentru a se ajunge la „setul de aur”.

Electrica Furnizare Discount

*Gheorghe Rotar: „Nu ne-am pierdut speranțele de calificare”

Gheorghe Rotar, edilul municipiului Blaj consideră că formația din „Mica Romă” a realizat o prestație de apreciat, în ciuda eșecului din Polonia. „Echipa a jucat bine, iar fetele merită felicitări. Nu ne-am pierdut speranțele de calificare, deși întâlnim o echipă foarte puternică, reprezentanta unui campionat puternic. Păcat că n-am mai reușim să cucerim un set, pe care consider că-l meritam, după prestația echipei„, a concluzionat primarul Blajului.

*Sergiu Ștefănescu: „Puteam scoate un punct”

Sergiu Ștefănescu, președintele Volei Alba Blaj crede că echipa lui Darko Zakoc s-a ridicat la nivelul unui adversar superior celui din turul anterior, Volei Koniz, vicecampioana Elveției. „A fost un meci din care puteam să scoatem un punct, după aspectul general al întâlnirii.Totul se va juca la Sibiu, dar trebuie să avem încredere și curaj pentru a reuși să obținem ceea ce ne dorim„, a spus Ștefănescu.

*Primul set echilibrat 25-22

Blajul a început ca din pușcă, un start excelent conducând cu 5-1 și 8-3. Polonezele au declanșat cursa de urmărire, au egalat întâia dată la 11, apoi mergându-se cap la cap. Tauron a preluat inițiativa, dar echipa lui Zakoc nu s-a predat ușor și a egalat la 19. Echilibrul a persistat până 22-22, dar apoi gazdele nu au mai cedat.

*Setul al doilea 25-16

Începutul setului secund a fost sub alte auspicii, mergându-se pe linia egalității până la 5-5. S-a jucat la fel de intens și în continuare, fără ca vreo formație să se desprindă, ajungându-se la 10-10. Tauron a turat mai mult motoarele și s-a distanțat la 14-11, menținându-și ecartul, unul care s-a dovedit decisiv. Polonezele au preluat inițiativa, au trecut la timonă și și-au mărit avantajul, până la 21-14.

*Setul al treilea câștigat de Blaj, 25-19

În al treilea set, Volei Alba-Blaj și-a revenit din pumni și a început în trombă, distanțându-se până la 6-1 pe fondul unei prestații bune. Blăjencele au continuat să se mențină în avantaj, deși adversarele au simțit pericolul și s-au apropiat până la 11-13. Cursa de urmărire s-a concretizat în prima egalitate, la 13. A urmat o nouă serie bună a oaspetelor, ce s-au dus la 19-14 și 20-16, lăsând impresia că pot adjudeca setul. Până la urmă Utla a valorificat prima minge de set și a readus speranțele în tabăra proprie.

*Setul al patrulea 25-22

Blajul a început în forță și setul al 4-lea, ducându-se la 4-2 și 8-6. Polonezele s-au trezit însă, au recuperat și au condus cu 9-8. Iarăși s-a intrat în zodia egalității, ajungându-se la 11-11 și ulterior la 14-14. Tauron MKS Dabrowa Gornicza simte pericolul, dar nici Blajul nu slăbește ritmul. Polonezele și-au revenit, au căpătat consistență și au preluat avantajul, ajungându-se la 21-19. Blajul a remontat, a contrat revenirea gazdelor și s-a agățat de fiecare punct, ajungându-se la 21-22 și 22-23. Până la urmă, finalul dramatic s-a materializat în cele din urmă în contul gazdelor

Întâlnirea retur este programată miercurea viitoare, în 17 decembrie, în Sala „Transilvania” din Sibiu, de la ora 18.00. În cazul calificării, formația din „Mica Romă” va întâlni în sferturi învingătoarea dintre Galatasaray Istanbul și Olympiakos Pireu.

Antrenorul Darko Zakoc le-a folosit pe Adina Salaoru, Martina Utla, Natalia Matsheichyk, Adriana Dudnic, Katija Medved, Naoko Hashimoto, Tvetelina Zarkova, au mai intrat Adina Stanciu, Roxana Ivanof, Jaqueline De Sousa (Ramona Rus).

Sursa foto: site-ul oficial al clubului Tauron MSK Dabrowa Gornicza

Publicitate

Sport

FOTO| Vasile Hârjoc, rezultat de excepție la BMW Berlin Marathon: Locul 4 pentru alergătorul cugirean

Publicat

în

Eveniment sportiv de masă, BMW Berlin Marathon, desfășurat în mod traditional în ultimul weekend din septembrie, a adunat și de această dată ( 25 septembrie) peste 40.000 de alergători din întreaga lume. Cursa de maraton realizată pe distanța oficială de 42,195 km s-a desfășurat pe un traseu aflat pe străzile din Berlin, iar în cadrul acesteia au luat parte atât sportivi profesioniști cât și amatori.

La grandiosul concurs a participat și cunoscutul atlet veteran Vasile Hârjoc de la C.S. ,,Metalurgistul” Cugir, nelipsit de de foarte mulți ani, de la asemenea manifestări de anvergură.

Și de această data, Vasile Hârjoc (categ. + 65 ani) a obținut un rezultat de excepție, situîndu-se pe poziția a IV-a, terminând cursa în 3 ore 24 minute 6 secunde. Potrivit lui Hârjoc, în fața sa au finalizat proba reprezentantul Irlandei de Nord, al Norvegiei și Elveției. El a fost urmat – (locul 5) de maratonistul Statelor Unite.

Electrica Furnizare Discount

,,A fost o luptă destul de grea, cu un număr record de participanți, iar locul IV înseamnă pentru mine un mare succes. Acum, mă gândesc la marile competiții care vor avea loc anul viitor și anume: Campionatele Mondiale de Maraton de la Londra (luna aprilie) și Tokyo (septembrie 2022)”, ne-a declarat atletul cugirean.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Sport

Viitorul Sântimbru a schimbat liderul după succesul net de la Daia Română | Viitorul Vama Seacă – prima victorie

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia este noul lider al Ligii a 4-a, după ce Viitorul Sântimbru a câștigat net, 3-0, la Daia Română, împotriva formației ce avea maximum de puncte după 4 runde! De asemenea, și Viitorul Vama Seacă a repurtat primul succe stagional.

Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag 2-1 (2-0)

Trupa din comuna Hopârta a spart gheața și și-a trecut în drept primul succes stagional (în precedentele două jocuri interne a strâns un singur punct. Viitorul s-a desprins după nicio jumătate de joc, golurile fiind marcate de Vaida (2) și I. Cociș (28), diferență cu care s-a intrat la vestiare. La reluare, C. Diaconu (75) a redus diferența dar nu a fost îndeajuns pentru nou-venita în Liga a 4-a ce a avut trei deplasări (toate înfrângeri) în aceste 4 runde.

Electrica Furnizare Discount

Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru 0-3 (0-2)

Imprevizibila formație din Galtiu a furnizat surpriza rundei: 3-0 la Daia Română, împotriva fostului lider ce avea maximum de puncte după 4 partide. A fost un meci al orgoliilor în condițiile în care antrenorul gazdelor Ștefan Fogoroși a colaborat cu familia Hulea în Liga a 3-a, ediția trecută, la Industria, despărțirea producându-se după o gluimă deloc gustată, de 1 aprilie. Defensiva dăiană, cea mai bună a eșalonului până la ora acestui meci, învinsă o singură dată, în prima rundă, cu Energia Săsciori, a fost răpusă de reușitele lui Biro (22), Cos. Olălău (41) și Mucea (88). Viitorul Sântimbur venea după trei eșecuri, însă a câștigat pe un teren greu și a schimbat liderul, CS Universitatea prelunând șefia

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Industria Galda a urcat pe trei, CIL Blaj – remiză cu Olimpia, Performanța Ighiu – prima victorie

Publicat

în

Alte trei jocuri din etapa a 5-a a Ligii a 4-a:

Kinder Teiuș – Performanța Ighiu 1-3 (1-2)

Au marcat: D. Stanciu (36, penalty), respectiv C. Dănilă (8), Tripșa (22, penalty), S. Turuș (75).

Electrica Furnizare Discount

Duelul dintre cele două grupări ce nu au câștigat în acest sezon a fost tranșat de vizitatori. Performanța reușește primul succes al campionatului (a mai câștigat și cu Târnevele Tiur, dar rezultatul a fost anulat de retragerea oponenților). Teiușenii gustă din nou din cupa amărăciunii și rămân cu “lanterna roșie”, fără punct acumulat. În actul secund, pentru aproximativ 10 minute, în ofensiva oaspeților au fost concomitent în teren tatăl Călin Dănilă (46 de ani) și fiul Cătălin Dănilă (17 ani).

CIL Blaj – Olimpia 1-1 (1-1)

Au marcat: Timiș (5), respectiv An. Bălan (25).

Formația din “Mica Romă” și-a menținut imbatabilitatea stagională și după al 5-lea val., însă a pierdut primele puncte interne, contra vecinei din ierarhie. Olimpia, o altă formație revelație a acestui start de sezon, la fel ca gruparea blăjeană, a realizat prima remiză, rezultat stabilit în prima jumătate de oră. Gazdele veneau după două succese consecutive, iar aiudenii au bifat a doua deplasare succesivă, etapa precedentă, la Zlatna, suferind primul eșec, într-un moment în care acumulaseră trei succese la rând.

Industria Galda de Jos – Inter Unirea 3-2 (2-1)

Au marcat: Bălaș (32), P. Medrea (39), An. David (58), respectiv Val. Drăgan (16), Sas (89).

Întâlnire spectaculoasă, cu răsturnări de sitiuații pe tabelă. Oaspeții au punctat primii, prin Val. Drăgan (ce a marcat iarăși, după ce a făcut-o și runda precedentă contra trupei lui Mihai Manea), dar amfitrionii au preluat inițiativa și s-au distanțat la 3-1, diferență decisivă în economia disputei. Industria venea după două remize acasă (cu același scor 1-1, cu CS Universitatea și CS Zlatna – o uriașă surpriză), acum reușind primul succes în fața fanilor (a doua partidă câștigată la rănd) și urcând pe treapta a treia a podiumului. “Interiștii” s-au predat greu, la fel ca etapa anterioară, pierzând la o diferență minimă în fața unei alte protagoniste la lupta la vârf.

Partidele Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru sunt la ora 17.00

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare