Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: În optimile Cupei CEV, Tauron MKS Dabrowa Gornicza – Volei Alba-Blaj 3-1 *Eșec în Europa, dar calificarea se joacă la Sibiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba-Blaj a pierdut manșa tur din optimile de finală ale Cupei CEV, a doua întrecere continentală ca şi anvergură, partidă în deplasare cu Tauron MKS Dabrowa Gornicza, din Polonia, scor 1-3 (22-25, 16-25, 25-19, 22-25).

A fost al treilea examen european al echipei blăjene, debutantă în întrecerea continentală și totodată a treia victorie consecutivă a formației poloneze împotriva unui oponent din România, după dubla din turul anterior cu Dinamo.

Volei Alba-Blaj avut o prestație încurajatoare, a început bine fiecare set, aflându-se în avantaj și mereu aproape de oponente. Cu excepția setului secund, cedat prea ușor, în rest ardelencele și-au pus la lucru adversarele, ce au avut parte de o întâlnire mai dificilă decât se așteptau, rezultând un meci strâns ce a durat aproape două ore. Totul se va juca săptămâna viitoare, în returul de la Sibiu, unde Volei Alba-Blaj este obligată să învingă cu 3-0 sau 3-1 pentru a se ajunge la „setul de aur”.

*Gheorghe Rotar: „Nu ne-am pierdut speranțele de calificare”

Gheorghe Rotar, edilul municipiului Blaj consideră că formația din „Mica Romă” a realizat o prestație de apreciat, în ciuda eșecului din Polonia. „Echipa a jucat bine, iar fetele merită felicitări. Nu ne-am pierdut speranțele de calificare, deși întâlnim o echipă foarte puternică, reprezentanta unui campionat puternic. Păcat că n-am mai reușim să cucerim un set, pe care consider că-l meritam, după prestația echipei„, a concluzionat primarul Blajului.

*Sergiu Ștefănescu: „Puteam scoate un punct”

Sergiu Ștefănescu, președintele Volei Alba Blaj crede că echipa lui Darko Zakoc s-a ridicat la nivelul unui adversar superior celui din turul anterior, Volei Koniz, vicecampioana Elveției. „A fost un meci din care puteam să scoatem un punct, după aspectul general al întâlnirii.Totul se va juca la Sibiu, dar trebuie să avem încredere și curaj pentru a reuși să obținem ceea ce ne dorim„, a spus Ștefănescu.

[nggallery id=2756]

*Primul set echilibrat 25-22

Blajul a început ca din pușcă, un start excelent conducând cu 5-1 și 8-3. Polonezele au declanșat cursa de urmărire, au egalat întâia dată la 11, apoi mergându-se cap la cap. Tauron a preluat inițiativa, dar echipa lui Zakoc nu s-a predat ușor și a egalat la 19. Echilibrul a persistat până 22-22, dar apoi gazdele nu au mai cedat.

*Setul al doilea 25-16

Începutul setului secund a fost sub alte auspicii, mergându-se pe linia egalității până la 5-5. S-a jucat la fel de intens și în continuare, fără ca vreo formație să se desprindă, ajungându-se la 10-10. Tauron a turat mai mult motoarele și s-a distanțat la 14-11, menținându-și ecartul, unul care s-a dovedit decisiv. Polonezele au preluat inițiativa, au trecut la timonă și și-au mărit avantajul, până la 21-14.

*Setul al treilea câștigat de Blaj, 25-19

În al treilea set, Volei Alba-Blaj și-a revenit din pumni și a început în trombă, distanțându-se până la 6-1 pe fondul unei prestații bune. Blăjencele au continuat să se mențină în avantaj, deși adversarele au simțit pericolul și s-au apropiat până la 11-13. Cursa de urmărire s-a concretizat în prima egalitate, la 13. A urmat o nouă serie bună a oaspetelor, ce s-au dus la 19-14 și 20-16, lăsând impresia că pot adjudeca setul. Până la urmă Utla a valorificat prima minge de set și a readus speranțele în tabăra proprie.

*Setul al patrulea 25-22

Blajul a început în forță și setul al 4-lea, ducându-se la 4-2 și 8-6. Polonezele s-au trezit însă, au recuperat și au condus cu 9-8. Iarăși s-a intrat în zodia egalității, ajungându-se la 11-11 și ulterior la 14-14. Tauron MKS Dabrowa Gornicza simte pericolul, dar nici Blajul nu slăbește ritmul. Polonezele și-au revenit, au căpătat consistență și au preluat avantajul, ajungându-se la 21-19. Blajul a remontat, a contrat revenirea gazdelor și s-a agățat de fiecare punct, ajungându-se la 21-22 și 22-23. Până la urmă, finalul dramatic s-a materializat în cele din urmă în contul gazdelor

Întâlnirea retur este programată miercurea viitoare, în 17 decembrie, în Sala „Transilvania” din Sibiu, de la ora 18.00. În cazul calificării, formația din „Mica Romă” va întâlni în sferturi învingătoarea dintre Galatasaray Istanbul și Olympiakos Pireu.

Antrenorul Darko Zakoc le-a folosit pe Adina Salaoru, Martina Utla, Natalia Matsheichyk, Adriana Dudnic, Katija Medved, Naoko Hashimoto, Tvetelina Zarkova, au mai intrat Adina Stanciu, Roxana Ivanof, Jaqueline De Sousa (Ramona Rus).

Sursa foto: site-ul oficial al clubului Tauron MSK Dabrowa Gornicza


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea