Rămâi conectat

Sport

FOTO: În Champions League, Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse 3-2 | Ana Cleger a învins „rezistența franceză”, Marina Vujovic – accidentată

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a obținut o victorie dramatică, după un „thriller”, în Champions League, la Sibiu, cu ASPTT Mulhouse, scor 3-2 (15-25, 25-21, 20-25, 28-26, 15-13) și a strâns 11 puncte în competiția supremă. Cu 4 succese în Grupa A din tot atâtea meciuri, „mândria județului” poate obține o calificare istorică în  Playoff 6, în 22 februarie, când la Sibiu poposește Developres SkyRes Rzeszow, dar a pierdut-o pe brava Marina Vujovic – accidentată. O partidă dramatică, ce a durat 137 de minute, în care Blajul a fost condusă cu 1-0 și 2-1, dar a remontat, a egalat după un set patru dramatic și a împins confruntarea în setul decisiv, confruntarea fiind tranșată la tie-break! Și asta în condițiile în care la 1-2, în al patrulea set, oponentele au avut 20-16 și 22-20, pentru ca formația lui Magali Magail să salveze, la rându-i trei mingi de set. “A fost un meci foarte greu, contra unei echipe foarte periculoasă, care nu renunță niciodată. Am început prost, ne-au blocat, am fost confuzi în primul set, am revenit în al doilea, unde am încercat să schimb ceva, am fost norocoși în câteva momente, dar în cele din urmă am câștigat. Aș dori să le mulțumesc fanilor noștri, au fost minunați și ne-au ajutat într-adevăr”, a precizat antrenorul Darko Zakoc.

*Ana Cleger, MVP-ul întâlnirii, a învins “rezistența” franceză!

O partidă cu o intensitate incredibilă, care a ținut cu sufletul la gură pe toată lumea, un meci care te face să te îndrăgostești de volei. E o victorie mare pentru echipa noastră care își păstrează invincibilitatea în Champions League și care ne oferă șanse mari pentru a trece de grupă. Un aport important la realizarea acestui succes l-a avut publicul și trebuie să le mulțumim fanilor pentru susținerea extraordinară”, a declarat Vladimir Bacșiș, directorul general al CSM Volei Alba Blaj. Cubaneza Ana Cleger a fost MVP-ul întâlnirii, cu 31 de puncte (și-a depășit propriul record, din Polonia, când a realizat 29), un record al Grupei A, fiind depășită în actuala ediție a Champions League doar de Polina Rahimova (Fenerbahce), cu 33 de puncte în Grupa B, la partida Fenerbahce – Igor Gorgonzola Novara! Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova (două puncte) – Adina Salaoru (14 p), Mariana Aquino (5 p), Ana Cleger (31 p), Nneka Oniejekwe (12 p), Aleksandra Crncevic (3 p) – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Lena Moellers (două p), Selime Ilyasoglu (10 p), Lynda Morales (două p), Slavina Koleva; Ramona Rus.

*Marina Vujovic, accidentată, va lipsi 10 zile

Admirabila Marina Vujovic s-a accidentat la genunchiul drept, în setul decisiv, în încercarea de a salva o minge la limită. “Veterana” din Serbia a făcut un examen RMN la Sibiu, va mai efectua și alte investigații, la Tg. Mureș, dar cu siguranță va absenta 10 zile din distribuția lui Zakoc, ce trebuie să improvizeze pe postul de “libero”. Perioada de recuperare este estimată la 10 zile, motiv pentru care Marina va lipsi sâmbătă de la confruntarea cu Medicina Tg. Mureș (ora 18.00, Sala “Timotei Cipariu”), sperându-se în revenirea sa pentru jocul important de la Bacău (duminică, 18 februarie, ora 14.45).

[nggallery id=5188]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea