Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: În Câmpeni, continuă protestele împotriva proiectului minier de la Roșia Montană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

protest la Campeni februarie01O nouă acțiune de protest a avut loc în această după amiază în centrul orașului Câmpeni începând cu ora 16.00, al treilea protest din acest an organizat de Fundația Pro Munții Apuseni și primul protest de după începerea acestei sesiuni parlamentare, cel de azi reluând problema controversatului proiect minier propus la Roșia Montană alături de alte probleme care afectează comunitatea din zonă.

Acesta a fost organizat în strânsă legătură cu reluarea protestelor de la nivel național – ieri, în București, în Piața Universității – iar la nivel local a fost motivat de faptul că modificarea legii minelor a fost anunțată ca fiind printre principalele priorități ale acestei sesiunii parlamentare.

Deoarece în urmă cu două zile a fost nominalizat senatorul Teodor Atanasiu ca viitor ministru al economiei, acest fapt a motivat pe participanți că acțiunile de protest trebuie să continue pentru ca poziția acestora împotriva proiectului minier să fie cunoscută și respectată, senatorul Atanasiu fiind cunoscut ca un susținător al proiectului minier de la Roșia Montană.

În acest sens, participanții au solicitat prezența parlamentarilor din Colegiul Apuseni la o discuție pe tema exploatării miniere cu locuitorii Țării Moților în perioada următoare. De asemenea, s-a atras atenția și asupra exploatării iraționale a lemnului din Apuseni de către marile companii și de efectele pe termen lung asupra mediului și asupra comunităților locale din Munții Apuseni.

O altă problemă asupra căreia au fost discuții în timpului mitingului este viitorul incert al Spitalului Orășenesc Câmpeni, despre care s-a spus că este afectat de lipsa fondurilor pentru efectuarea de reparații și achiziționarea de echipamente în vederea acreditării, acesta oferind servicii medicale de calitate atât la nivelul orașului Câmpeni cât și a localităților limitrofe, în total unei populații de peste 50.000 de persoane.

Acțiunea la care au participat aproape 100 de persoane s-a încheiat fără incidente în jurul orei 18.00, ca de obicei cu o rugăciune și cu anunțul de a continua protestele în duminicile viitoare.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=1117]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea