Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Imagini SPECTACULOASE cu Podul Minciunilor din Blaj iluminat în culorile tricolorului: Circulația, deschisă de 1 Decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Imagini SPECTACULOASE cu Podul Minciunilor din Blaj iluminat în culorile tricolorului: Circulația, deschisă de 1 Decembrie

Podul Minciunilor din Blaj, una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern și futurist, va fi deschis vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

De asemenea, doamna Codruța, deputy project manager și doamna Laura au avut un rol esențial în cadrul proiectului. Două femei, din Transilvania care au făcut ce nu pot 20 de bărbați străini, „să muncească cu inima în țara lor!”. De asemenea, și domnii muncitori au jucat un rol extrem de important, fără de care nu ar fi fost înfăptuită lucrarea.

YouTube video

Podul este prevăzut cu cinci scenarii de iluminare, unul din ele fiind în culorile tricolorului, care va fi păstrat până după 1 decembrie.

În așteptarea deschiderii podul a fost iluminat feeric încă de astăzi, în culorile tricolorului. Inaugurarea oficială a Podului Minciunilor va avea loc luni, 5 decembrie, printr-un „Concert pe pod”, manifestare care, începând din acest an, va fi organizată în ajunul „Târgului Căciulilor”.

Un proiect complex din punct de vedere tehnic și cu o semnificație aparte pentru comunitate, Podul Minciunilor va avea 5 benzi de circulație rutieră și 2 benzi pentru circulația pietonală, fiind o investiție foarte importantă pentru Blaj, care va rezolva dificultățile create de traficul rutier din zonă.

Partea cea mai spectaculoasă a podului este portalul arhitectural impresionant ca dimensiuni și căruia modul de asamblare gândit îi dă o notă de eleganță și îl face să fie unic în România.

„Este o investiție realizată în timp record, de aproximativ 8 luni, în condițiile în care construcția unui pod la parametrii cei mai înalți (din punct de vedere tehnic și arhitectural) durează, în țara noastră, în medie 2 ani, iar lucrările la noul pod au fost complexe și au început cu demolarea vechii structuri. Este o investiție foarte importantă, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, obligatorie pentru Blaj, care rezolvă dificultățile create de traficul rutier din zonă. „, a transmis primarului municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Lucrările de construcție au fost realizate în timp record, Podul Minciunilor fiind mai nou denumit de către blăjeni drept ”Podul lui Rotar”, întrucât primarul Blajului și-a pus amprenta pe toata construcția acestui pod, începând de la inițiativă, finanțare, până la finalizarea acestuia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea