Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Imagini spectaculoase cu „opere de artă” realizate de natură în Cheile Râmețului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un punct de atracţie deosebit pentru zona Munţilor Apuseni și un loc dintre cele mai spectaculoase din România sunt Cheile Râmeţului. Iarna deosebit de rece a creat în Cheile Râmeţului un veritabil „regat de gheaţă”.

Un „canion” strâmt, greu de străbătut, pe alocuri primejdios, dar care îi răsplăteşte pe cei ce se încumetă să-l străbată cu privelişti de o măreţie unică şi cu impresia unei călătorii de basm fantastic. Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase descrieri a unei destinaţii turistice din România.

Este vorba despre Cheile Râmeţului, care, în această iarnă, s-au transformat într-un veritabil regat de basm. O demonstrează fotografiile făcute publice pe Facebook de Clubul de Ecologie şi Turism Montan Albamont ai cărui reprezentanţi au dat o ”tură” de iarnă prin aceste Chei spectaculoase. Natura a transformat peisajul radical şi permite traversarea canionului pe gheaţă. De asemenea, căderile de apă laterale au dus la apariţia unor coloane uriaşe de gheaţă care impresionează.

Cheile Râmeţului s-au format între două masive săpate în calcare jurasice – Uzmezeu la nord, Fundoi la sud. Rezervaţia naturală declarată arie protejată încă din anul 1969 este bogată în forme carstice, iar în jur există păduri, pajişti şi fâneţe. Rezervaţia, situată în Munţilor Trascău, pe teritoriul judeţului Alba, în apropiere de Mănăstirea Râmeţ, aparţine administrativ satului Cheia, din comuna Râmeţ. Altitudinea minimă este de 530 m, cea maximă de 1139 m.

Un traseu turistic marcat, care porneşte de la Mânăstirea Râmeţ şi ajunge în satul Cheia, este calea pe care o străbat de obicei turiştii, urmând, printre pereţii de piatră, cursul râului Geoagiu, sau Stremţ, care pe cursul său superior poartă şi numele de Râul Râmeţ (Sursa fotografiilor: CETM Albamont)

[nggallery id=6708]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea