FOTO| Imagini INEDITE, în apropiere de Alba Iulia, cu un cocoș de fazan în plin ritual nupțial

Imagini inedite au fost surprinse în apropiere de Alba Iulia, reprezentând un cocoș de fazan în plin ritual nupțial.

Imaginile au fost realizate de Felix Bogdan Dragomir,  iar pasiunea pentru fotografie și dragostea pentru natură s-au îmbinat perfect, acesta reuşind să surprindă în fotografii cele mai frumoase specii de animale sălbatice care trăiesc în județul Alba.

ELIT

Ultimele fotografii postate pe contul său de facebook înfățișează un cocoș de fazan (Phasianus colchicus), la 6 km de Alba Iulia, în plin ritual nupțial.

Fazanul trăiește la marginea câmpurilor și a pădurilor sau în zone cu răzoare. Masculul este de neconfundat, datorită penajului cu reflexii aurii, a capului verzui și a petelor roșii din jurul ochilor. Culorile penajului la femelă sunt mai spălăcite (estompate) cu pete și dungi cenușii. Atât femela, cât și masculul au o coadă lungă, subțire și ascuțită. Lungimea corpului este de 55-90 cm, anvergura (deschiderea) aripilor de 55-70 cm, greutatea medie este de 1400 g la masculi și 975 g la femele. Se hrănesc cu semințe, fructe de pădure, insecte, viermi, iarbă și fructe, având o alimentație omnivoră.

Mihail David - 2020

O dată pe an, din aprilie până în iunie, fiecare femelă depune 7-15 ouă, pe care le clocește timp de 23-27 de zile. Dimensiunea medie a oului este de 45×36 mm. Puii devin independenți la 12-14 zile după enclozare.

Fazanul este răspândit în majoritatea țărilor din Europa. Nu este o pasăre migratoare, deoarece nu poate zbura pe distanțe lungi, dar preferă să alerge. Este o specie diurnă, hrănindu-se la sol în timpul zilei și adăpostindu-se în copaci în timpul nopții. La 9 luni ating maturitatea sexuală. Masculii își apăra teritoriul cu agresivitate în perioada de reproducere și își fac simțită prezența printr-un un țipat strident, umblând țanțoș înainte și înapoi. Atunci când femela se apropie, masculul își înfoaie coada și aripile, își pleacă capul și își ridică cele două protuberanțe din jurul ochilor, care devin de un roșu aprins, strălucitor. Masculii sunt poligami, strângând în jurul lor un harem de femele. Femela depune ouăle într-o scobitură în pământ pe care o căptușește cu iarbă.

Sursa foto: Facebook Felix-Bogdan Dragomir

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...