Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Iarina Axinte și Raisa Ioan (Volei Alba Blaj), debut la Campionatul European: Italia – România, meci în aer liber pe Arena din Verona!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iarina Axinte (nr. 9 pe tricou) și Raisa Ioan (nr. 5), echipierele campioanei Volei Alba Blaj, au avut parte de un debut spectaculos la Campionatul European în reprezentativa „tricoloră”, fiind titulare în partida Italia – România 3-0, meciul de deschidere al Euro 2023, disputat în aer liber, pe Arena di Verona, arenă construită acum aproape 2000 de ani.

„Tricolorele” au pierdut întâlnirea de deschidere la Euro 2023, în fața campioanei continentale Italia. Un meci pentru istorie, primul jucat în aer liber la un turneu final continental. Pe Arena di Verona, într-o atmosferă de vis, cu 8.100 de fani prezenți în arena construită acum aproape două mii de ani. România a pierdut primele două seturi la 19 și pe al treilea la 15, deși la un moment-dat a fost 12-12 în ultimul set.

Emoțiile și tracul debutului naționalei noastre, una cu o medie de vârstă de 21 de ani și 8 luni, și-au spus cuvântul. România a jucat aproape în permanență cu două fete de 18 ani pe teren (Iarina Axinte și Dalia Vîrlan) și a avut pe teren 5 debutante la un European (Axinte, Elizabet Inneh, Vîrlan, Diana Vereș, Raisa Ioan).

Debutul „tricolorelor” a fost cum nu se poate mai complicat, împotriva gazdelor și campioanelor europene en-titre. Meciul s-a jucat într-o atmosferă de festival, în Amfiteatrul din Verona, locație folosită în ultimul timp pentru concerte și evenimente culturale, un decor spectaculos.

”A fost un meci care cu greu va putea fi uitat. Mă bucură că am avut onoarea de a juca o astfel de partidă. Au fost emoții, dar nu de multe ori poți avea astfel de trăiri”, a declarat centrul României, Raisa Ioan, conform Federației Române de Volei.

Naţionala României a fost învinsă de Italia cu scorul de 3-0 (25-19, 25-19, 25-15), marţi seara, la Verona, în aer liber, în meciul care a deschis Campionatul European de volei feminin. Campioana europeană en titre a obţinut victoria după o oră şi 19 minute în acest meci din Grupa B, în faţa a 8.810 spectatori.

Adelina Budăi-Ungureanu, cu 12 puncte, a fost cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez. De la italience s-au remarcat Ekaterina Antropova (13 puncte) şi Alice Degradi (11).

CEV EuroVolley 2023 are loc în perioada 15 august-3 septembrie în patru ţări, Belgia, Italia, Estonia şi Germania.

România va juca în continuare cu Croaţia (17 august), Elveţia (19 august), Bosnia-Herţegovina (21 august) şi Bulgaria (22 august). Primele patru clasate se vor califica în optimile de finală.

Adelina Ungureanu a reușit cele mai multe puncte pentru România, 12, urmată de Inneh 7, Rodica Buterez 5, Dalia Vîrlan 2, Raisa Ioan 2 și Iarina Axinte 1. Urmează meciul cu Croația, la Monza, pe 17 august, ora 22:00.

Sursa foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea