Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Handmade – pasiunea produselor unicat. O albaiuliancă confecționează agende și albume lucrate manual

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Handmade, sau pasiunea produselor unicat. Există oameni, nu mulți, care după ce se întorc de la serviciu, continuă o altă muncă. Talent, artă, pasiune.

Ioana, este unul dintre acesti oameni. Femeie, mamă, iubită, salariată. Toate acestea împletite cu pasiunea pentru frumos, pasiune cu care Ioana, realizează albume, agende și felicitări handmade.  Modele unicat, cusute direct pe material.

Născută în 14 noiembrie 1975, la Bacău, Ioana Morar a terminat un liceu teoretic, cu profil mate-fizică. Apoi, absolventă a Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Brasov, promoția 1999. Mamă a doi copii, băiat și fată.

Cum a început povestea?

”Când băiatul era mic, îl însoțeam în parc. Și , din nevoia de a îmi umple timpul petrecut acolo, am început să cos felicitări. Sora mea mai mare a făcut un curs de legătorie de carte și… am încercat să combinam aceste hobby-uri. Eu coseam modele pe materiale ce deveneau coperți de agende sub mâinile măiestre ale surorii mele. În 2012 sora mea a renunțat la această activitate și m-a învațat pe mine legătoria. M-am autorizat ca și legător de carte și am început să particip la târguri handmade și de mesteșugari”, povestește Ioana.

Ea lucrează cu hârtie, material și ață, iar ”tot ce ne înconjoară mă inspiră. O culoare, un model, o agendă, un citat…„.

Pentru realizarea unei agende sau a unui album este nevoie de două, trei zile. După alegerea modelului, acesta este transpus pe material. „Operațiunea este mai complicată. Modelul se înţeapă cu acul pe material, apoi se coase, după care se lipeşte un carton şi gata coperta! În funcţie de preferinţe, se poate personaliza, se poate realiza un decupaj, se poate scrie un mesaj sau se poate aplica o poză sugestivă. Pe paginile de interior imprimăm câteva gânduri de bine, iar apoi le legăm“, a precizat Ioana.

Investiţiile sunt de câteva sute de lei şi se amortizează în scurt timp. Clienţii vin în general prin recomandări, de pe internet (reţele de socializare şi de pe site-ul personal) sau târguri handmade de la Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca şi Alba Iulia.

Produsele handmade au ajuns un adevărat trend. Dacă în urmă cu câțiva ani nu se ştiau prea multe despre ce înseamnă asta, acum sunt câteva mii de artizani împrăştiaţi prin toată ţara. De mai multe ori pe an se organizează târguri largi, cu mult public.

Succesul unei astfel de afaceri este că trebuie să ai talent și că trebuie să-ți placă. Ioana are talent, îi place și cu multă muncă, multă pasiune, multă curiozitate reușește să scoată din mâinie sufletului său mici bijuterii, transformate apoi în cadouri diferite de orice altceva găsim în magazine.

Dar, Ioana mai are ceva… Iubire… Multă iubire, iubire pentru frumos, pentru armonie, pentru oameni, iubire pe care o transmite lucrurilor făcute cu mainile ei, cu sufletul ei. Lucruri care trăiesc, datorită ei…

[nggallery id=6594]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea