Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Grupul EXC Express & Logistics a donat, Spitalului Municipal Aiud, un aparat performant pentru testarea COVID-19 și Spitalului de Pneumoftiziologie echipamente PPE, donațiile ridicându-se la peste 20.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Donații de peste 20.000 de euro din partea grupului pentru Spitalul Municipal Aiud și pentru Spitalul de Pneumoftiziologie

Miercuri, 29 aprilie 2020, reprezentanții grupului EXC Express & Logistics, au predat, conducerii spitalului din Aiud, un aparat menit să ușureze, în mod spectaculos, testările necesare combaterii virusului COVID-19, dar și al altor boli cu risc major pentru sănătatea populației. De asemenea, EXC a donat o sumă de bani, precum și echipamente PPE, Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud. Suma totală a donațiilor se ridică la peste 20.000 de euro.

„Am considerat că, în contextul luptei împotriva epidemiei de coronavirus, este esențial să facem ceva care să ușureze munca personalului medical, personal pentru care avem o consideraţie deosebită. Astfel, am hotărât să facem donații către Spitalului Municipal Aiud, precum și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud”, ne-a declarat directorul general și fondatorul EXC, domnul Teodor Alba. Acesta ne-a mai declarat că membrii grupului EXC sunt în permanență cu gândul la toți cei care se sacrifice, la cei care trec prin grele suferințe, răpuși de boală, la cei care vor trece prin mâinile vindecătoare ale medicilor și că, prin acest gest, doresc să-și aducă aportul la binele comunităţii aiudene, deoarece „numai împreună și cu gând bun putem spera că totul va fi bine”.

„Eforturile financiare nu ar fi putut fi susţinute fără implicarea întregului colectiv al EXC, colectiv căruia doresc să-i mulțumesc”, a mai apreciat domnul Teodor Alba.

Potrivit specialiştilor în domeniu, complet automat, prin integrarea tehnologiei fiabile de chemiluminescență amplificată enzimatic, aparatul reduce complexitatea în funcționare a laboratorului de analize și oferă toată încrederea în rezultatele fiecărui test.

Conform celor afirmate de managerul spitalului aiudean, domnul Bogdan Adrian Popa, donația aparatului este una deosebit de importantă, deoarece acesta vine să ușureze munca laboratorului de analize și să ușureze depistarea virusului care, la această oră, face ravagii în lume.

Bogdan Adrian Popa ne-a declarat: „În contextul actualei pandemii COVID-19, donația aparatului de testare (Analizator Automat de Imunologie) este binevenită și mulţumim EXC Express & Logistics pentru aceasta. Suntem convinși că acest tip de examinare contribuie la o gestionare și mai eficientă a actualei situaţii, într-un mod sinergic și complementar cu modalitățile de diagnostic deja existente la nivelul municipiului Aiud și a judeţului Alba”. Acesta a specificat: „În cazul în care se va confirma utilitatea acestui gen de testare, ea va fi utilizată atât pentru nevoile instituţiei pe care o conduc, cât și pentru nevoile de diagnostic în cadrul unui protocol județean de colaborare”.

„Trebuie să specific faptul că, pe lângă utilitatea în diagnosticul imunologic COVID, această donație ne permite și diagnosticul în cazul altor infecţii virale, cum ar fi HIV sau hepatite virale”, ne-a mai informat domnul Bogdan Adrian Popa, care a adăugat că atât domnia sa, cât și întregul personal al spitalului consideră că aparatul de testare reprezintă un pas înainte și un instrument important în gestionarea eficientă a următoarelor etape ale actualei pandemii COVID-19 și a mulțumit grupului EXC pentru donație și pentru amabilitatea de a-și oferi, în mod gratuit, vehiculele din flota proprie în sprijinirea spitalului pentru transportul diverselor materiale necesare pentru dotarea și îmbunătățirea condițiilor de spitalizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea