Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Grupul EXC Express & Logistics a donat, Spitalului Municipal Aiud, un aparat performant pentru testarea COVID-19 și Spitalului de Pneumoftiziologie echipamente PPE, donațiile ridicându-se la peste 20.000 de euro

Publicat

în

Donații de peste 20.000 de euro din partea grupului pentru Spitalul Municipal Aiud și pentru Spitalul de Pneumoftiziologie

Miercuri, 29 aprilie 2020, reprezentanții grupului EXC Express & Logistics, au predat, conducerii spitalului din Aiud, un aparat menit să ușureze, în mod spectaculos, testările necesare combaterii virusului COVID-19, dar și al altor boli cu risc major pentru sănătatea populației. De asemenea, EXC a donat o sumă de bani, precum și echipamente PPE, Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud. Suma totală a donațiilor se ridică la peste 20.000 de euro.

„Am considerat că, în contextul luptei împotriva epidemiei de coronavirus, este esențial să facem ceva care să ușureze munca personalului medical, personal pentru care avem o consideraţie deosebită. Astfel, am hotărât să facem donații către Spitalului Municipal Aiud, precum și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud”, ne-a declarat directorul general și fondatorul EXC, domnul Teodor Alba. Acesta ne-a mai declarat că membrii grupului EXC sunt în permanență cu gândul la toți cei care se sacrifice, la cei care trec prin grele suferințe, răpuși de boală, la cei care vor trece prin mâinile vindecătoare ale medicilor și că, prin acest gest, doresc să-și aducă aportul la binele comunităţii aiudene, deoarece „numai împreună și cu gând bun putem spera că totul va fi bine”.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Eforturile financiare nu ar fi putut fi susţinute fără implicarea întregului colectiv al EXC, colectiv căruia doresc să-i mulțumesc”, a mai apreciat domnul Teodor Alba.

Potrivit specialiştilor în domeniu, complet automat, prin integrarea tehnologiei fiabile de chemiluminescență amplificată enzimatic, aparatul reduce complexitatea în funcționare a laboratorului de analize și oferă toată încrederea în rezultatele fiecărui test.

Conform celor afirmate de managerul spitalului aiudean, domnul Bogdan Adrian Popa, donația aparatului este una deosebit de importantă, deoarece acesta vine să ușureze munca laboratorului de analize și să ușureze depistarea virusului care, la această oră, face ravagii în lume.

Bogdan Adrian Popa ne-a declarat: „În contextul actualei pandemii COVID-19, donația aparatului de testare (Analizator Automat de Imunologie) este binevenită și mulţumim EXC Express & Logistics pentru aceasta. Suntem convinși că acest tip de examinare contribuie la o gestionare și mai eficientă a actualei situaţii, într-un mod sinergic și complementar cu modalitățile de diagnostic deja existente la nivelul municipiului Aiud și a judeţului Alba”. Acesta a specificat: „În cazul în care se va confirma utilitatea acestui gen de testare, ea va fi utilizată atât pentru nevoile instituţiei pe care o conduc, cât și pentru nevoile de diagnostic în cadrul unui protocol județean de colaborare”.

„Trebuie să specific faptul că, pe lângă utilitatea în diagnosticul imunologic COVID, această donație ne permite și diagnosticul în cazul altor infecţii virale, cum ar fi HIV sau hepatite virale”, ne-a mai informat domnul Bogdan Adrian Popa, care a adăugat că atât domnia sa, cât și întregul personal al spitalului consideră că aparatul de testare reprezintă un pas înainte și un instrument important în gestionarea eficientă a următoarelor etape ale actualei pandemii COVID-19 și a mulțumit grupului EXC pentru donație și pentru amabilitatea de a-și oferi, în mod gratuit, vehiculele din flota proprie în sprijinirea spitalului pentru transportul diverselor materiale necesare pentru dotarea și îmbunătățirea condițiilor de spitalizare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 21 – 22 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 21 – 22 mai 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Publicat

în

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Presa italiană scrie despre rețeaua de tâlhari români dată în vileag vineri de către DIICOT:  femeile din grupare amețeau bătrâni cu doze masive de Valium pentru ca apoi să-i jefuiască. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită din partea româncelor.

Operațiunea, coordonată de Parchetul din Locri și denumită „Transilvania”, a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu.

Se presupune că gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în principal bărbați în vârstă de 70-90 de ani, de la care obțineau apoi sume mari de bani.

Banii, care ajungeau până la 1.000 de euro pentru fiecare „cadou”, erau fie dați de victimă direct în mâinile escrocului, fie transferați către conducerea de vârf a bandei din România.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste

Urma faza de „racolare”, în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite. Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Amenințările erau, de asemenea, la ordinea zilei, iar în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând ce se întâmpla, nu mai plătea niciun ban. În acel moment, victima era intimidată cu dezvăluirea relației clandestine partenerilor de viață.

Lipsa de scrupule a membrilor organizației a fost confirmată de un episod din decembrie 2018, când carabinierii din San Luca au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare.

Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

În alte două rânduri, în decembrie 2018 și aprilie 2021, carabinierii au arestat în flagrant delict două femei în momentul în care încasau banii de șantaj în urma răzvrătirii victimelor lor, care au fost obligate să plătească noi sume pentru ca relația să nu fie dezvăluită familiilor lor.

Suspecții se întorceau periodic în România pentru a-și redefini strategiile operaționale și pentru a împărți veniturile obținute din comportamentul lor ilegal.

sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Publicat

în

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 20 mai, la o casa din Sebeș. 

Garda de intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă de locuit din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate patru autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

UPDATE 20:09 : S-a reușit localizarea incendiului în limitele gasite (80 mp casa de locuit si 10 mp o anexa). Intervenție este îngreunată de prezența unei cantități mari de materiale combustibile in interior (maculatura/hârtie). În acest moment nu mai este pericol de extindere și se lucreaza în continuare pentru lichidarea incendiului. ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare