Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Generalului de brigadă Bogdan Cernat, noul comandant al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”: Generalul de brigadă Nicolae Tonu a predat Drapelul de Luptă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO | Generalului de brigadă Bogdan Cernat, noul comandant al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”: Generalul de brigadă Nicolae Tonu a predat Drapelul de Luptă

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat joi, 24 noiembrie, o serie de vizite de informare în garnizoanele Cluj-Napoca și Câmpia Turzii.

La Cluj-Napoca, conducerea MApN a fost prezentă la ceremonia de schimbare a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în cadrul căreia generalul de brigadă Bogdan Cernat a preluat funcția de comandant al diviziei de la generalul de brigadă Nicolae Tonu.

Mulțumind generalului de brigadă Tonu pentru rezultatele foarte bune înregistrate la comanda Diviziei, ministrul apărării naționale i-a urat noului comandant succes în îndeplinirea misiunilor.

„Este prima mea vizită de lucru de la preluarea mandatului de ministru al apărării naționale și sunt foarte bucuros că aceasta coincide cu instalarea la comanda acestei mari unități de elită a Armatei României a unui general valoros, așa cum este domnul general de brigadă Bogdan Cernat”, a spus Angel Tîlvăr.

Ministrul apărării naționale a asigurat întregul personal al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” de sprijinul echipei de comandă a MApN pentru îndeplinirea în cele mai bune condiții a obiectivelor asumate.

„Rolul meu, ca ministru, este să găsesc la nivelul Guvernului României soluțiile cele mai bune și mai eficiente pentru a vă asigura resursele și condițiile necesare pentru ca dumneavoastră să vă puteți îndeplini misiunile. Veți avea, de aceea, în mine și în echipa mea parteneri loiali și necondiționat interesați să ajute în orice domeniu veți avea nevoie”, a spus ministrul Tîlvăr.

Evocând tradițiile glorioase ale Diviziei 4 Infanterie, generalul Daniel Petrescu și-a exprimat încrederea în capacitatea personalului acestei mari unități de a-și îndeplini misiunile la standarde foarte înalte.

„Divizia 4 Infanterie „Gemina” este purtătoarea glorioaselor tradiții de luptă ale Armatei a 4-a de Nord. Ilustra galerie a comandanților acestei structuri, precum mareșalul Constantin Prezan și alte personalități de seamă ale armatei române, aduce oricărui nou comandant al acestei unități nu doar onoare, ci și o uriașă răspundere. Suntem într-o perioadă dificilă, cu provocări de securitate, dar alături de personalul comandamentului și de echipa de comandă, divizia se va achita, ca și până acum, de toate sarcinile care-i revin în aria sa de responsabilitate”, a declarat generalul Petrescu.

După ceremonie, ministrul apărării naționale și șeful SMAp au întâlnit cadrele din conducerea marii unități, precum și comandanții unităților subordonate și s-au interesat de condițiile de muncă, infrastructura și starea tehnicii din înzestrare, precum și de modalitățile de a îmbunătăți condițiile de instruire și de a aduce perspectivele modernizării pe coordonate cât mai concrete.

Tot astăzi, Angel Tîlvăr a făcut o vizită și în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, unde echipa de comandă a prezentat o informare cu privire la principalele misiuni, activitățile planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, precum și detalii privind starea tehnicii din dotarea bazei.

De asemenea, au fost purtate discuții cu privire la planurile de modernizare a infrastructurii existente și extinderea Bazei 71 Aeriană, program de investiții aflat în derulare.

Ministrul apărării naționale, a asigurat conducerea Bazei 71 Aeriană de întreaga disponibilitate a echipei pe care o conduce pentru sprijinirea derulării importantelor programe de investiții și pentru îndeplinirea obiectivelor încredințate.

În ultima etapă a vizitei, ministrul apărării și șeful SMAp s-au deplasat la Someșeni, unde funcționează mai multe structuri militare, de diferite arme și specialități, subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea