Rămâi conectat

Sport

FOTO, Gaz Metan Mediaș – FC Hermannstadt 2-3 (1-3) | Echipa lui Alex Pelici, calificare uriașă în finala Cupei – cu CSU Craiova!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Divizionara secundă FC Hermannstadt, condusă de fostul antrenor unirist Alexandru Pelici , a scris istorie și a realizat o calificare fabulosă, în finala Cupei României, după ce a învins în semifinala retur, în deplasare, pe Gaz Metan Mediaș, scor 3-2 (3-1).

Să vină cupa, să vină cupa, să vină cupa la Sibiu„, a fost strigătul triumfal al fanilor din Sibiu, după victoria din fieful prim-divizionarei, un dublu succes pentru brava echipă Hermannstadt în războiul fratricid sibian, după acel 1-0 din tur, de pe „Municipal”, un duel inedit, cu vecinii din Liga 1. Mediașul a sperat puțin, 5 minute, după ce Sg. Popovici (6) a deschis scorul, însă admirabila trupa sibiană a întors scorul în 20 de minute fabuloase: reușite Blănaru (11), P. Petrescu (28) și Sîrghi (31, autogol). În minutul 77, Caiado a redus ecartul dar era prea târziu.

O performanță uluitoare a echipei din Sibiu, înființată acum 3 ani, care este o nouă echipă din eșalonul secund care accede după 36 de aniîn ultimul act al competiției „KO”, după FC Baia Mare ]n 1982. Atunci echipa din liga inferioară a jucat cu Dinamo și a pierdut, iar acum, în 27 mai, pe „Arena Națională”, o echipă din capitala Olteniei, CSU Craiova, stă în fața miracolului numit Hermannstadt – echipa revelație a Cupei după ce a eliminat FC Voluntari (deținătoarea trofeului) și mai ales FCSB, în sferturi, umilită cu 3-0!

O performanță incredibilă pentru Hermannstadt, care are un sezon fenomenal, fiind la un mic pas să promoveze în Liga 1 și se luptă pentru Cupa României. Hermannstadt, care sezonul trecut se bătea cu Metalurgistul Cugir în eșalonul terț, iar drumul spre trofeu a început la Galda de Jos, toamna trecută, cu un 3-1 cu Industria. ”O dată-n viaţă” a fost deviza antrenorului Alexandru Pelici înaintea calificării în finala de pe „Arena Națională” care poate însemna un vârf al carierei pentru jucători și antrenori.

 *Duel cu rădăcini în Alba!

FC Hermannstadt i-a avut printre titulari pe Răzvan Dîlbea  și Daniel Tătar (au promovat cu Unirea Alba Iulia în Liga 1 în 2009), iar  la  Sibiu, pe lângă bravul principal ex-unirist și cei doi jucători originari din Alba (Dîlbea – Aiud, D. Tătar – Blaj), mai activează alte nume ce au cochetat cu fotbalul din Alba, Jan Gavrilă (Minaur Zlatna), Eugen Beza (Unirea Alba Iulia), Marius Lungu (Unirea Alba Iulia) și Florin Berța (Euro Șpring), pe banca tehnică, sau în palierul administrativ. La Gaz Metan Mediaș, în staff-ul administrativ se regăsește Ioan Mărginean „Limoniu”, iar între jucători I. Cristea (fost la Metalurgistul Cugir) – titular în ambele manșe.

Gaz Metan: Greab – Val. Creţu, Sîrghi, M. Constantin, Buşu  – Chamed, I. Cristea, Sg. Popovici – D. Olaru, E. Fernandes – Rondon; rezerve: Pleşca – Fytanidis, R. Romeo, Tîrcoveanu, D. Roado, Caiado, P. Pîrvulescu, Antrenor: Cristian Pustai.

Hermannstadt: Căbuz – Al. Coman, I. Stoica, R. Crişan, D. Tătar – Dâlbea, Boboc – Hergheligiu, Bg. Rusu, P. Petrescu – Şt. Blănaru; rezerve Niga – Curtean, S. Lupu, Mih. Stancu, Danci, Dumitriu, C. Neagu. Antrenor: Alexandru Pelici.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=5592]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea