FOTO, Gaz Metan Mediaș – FC Hermannstadt 2-3 (1-3) | Echipa lui Alex Pelici, calificare uriașă în finala Cupei – cu CSU Craiova!

Paul Voicu - Primar 2020

Divizionara secundă FC Hermannstadt, condusă de fostul antrenor unirist Alexandru Pelici , a scris istorie și a realizat o calificare fabulosă, în finala Cupei României, după ce a învins în semifinala retur, în deplasare, pe Gaz Metan Mediaș, scor 3-2 (3-1).

Să vină cupa, să vină cupa, să vină cupa la Sibiu„, a fost strigătul triumfal al fanilor din Sibiu, după victoria din fieful prim-divizionarei, un dublu succes pentru brava echipă Hermannstadt în războiul fratricid sibian, după acel 1-0 din tur, de pe „Municipal”, un duel inedit, cu vecinii din Liga 1. Mediașul a sperat puțin, 5 minute, după ce Sg. Popovici (6) a deschis scorul, însă admirabila trupa sibiană a întors scorul în 20 de minute fabuloase: reușite Blănaru (11), P. Petrescu (28) și Sîrghi (31, autogol). În minutul 77, Caiado a redus ecartul dar era prea târziu.

ELIT

O performanță uluitoare a echipei din Sibiu, înființată acum 3 ani, care este o nouă echipă din eșalonul secund care accede după 36 de aniîn ultimul act al competiției „KO”, după FC Baia Mare ]n 1982. Atunci echipa din liga inferioară a jucat cu Dinamo și a pierdut, iar acum, în 27 mai, pe „Arena Națională”, o echipă din capitala Olteniei, CSU Craiova, stă în fața miracolului numit Hermannstadt – echipa revelație a Cupei după ce a eliminat FC Voluntari (deținătoarea trofeului) și mai ales FCSB, în sferturi, umilită cu 3-0!

O performanță incredibilă pentru Hermannstadt, care are un sezon fenomenal, fiind la un mic pas să promoveze în Liga 1 și se luptă pentru Cupa României. Hermannstadt, care sezonul trecut se bătea cu Metalurgistul Cugir în eșalonul terț, iar drumul spre trofeu a început la Galda de Jos, toamna trecută, cu un 3-1 cu Industria. ”O dată-n viaţă” a fost deviza antrenorului Alexandru Pelici înaintea calificării în finala de pe „Arena Națională” care poate însemna un vârf al carierei pentru jucători și antrenori.

Mihail David - 2020
 *Duel cu rădăcini în Alba!

FC Hermannstadt i-a avut printre titulari pe Răzvan Dîlbea  și Daniel Tătar (au promovat cu Unirea Alba Iulia în Liga 1 în 2009), iar  la  Sibiu, pe lângă bravul principal ex-unirist și cei doi jucători originari din Alba (Dîlbea – Aiud, D. Tătar – Blaj), mai activează alte nume ce au cochetat cu fotbalul din Alba, Jan Gavrilă (Minaur Zlatna), Eugen Beza (Unirea Alba Iulia), Marius Lungu (Unirea Alba Iulia) și Florin Berța (Euro Șpring), pe banca tehnică, sau în palierul administrativ. La Gaz Metan Mediaș, în staff-ul administrativ se regăsește Ioan Mărginean „Limoniu”, iar între jucători I. Cristea (fost la Metalurgistul Cugir) – titular în ambele manșe.

Gaz Metan: Greab – Val. Creţu, Sîrghi, M. Constantin, Buşu  – Chamed, I. Cristea, Sg. Popovici – D. Olaru, E. Fernandes – Rondon; rezerve: Pleşca – Fytanidis, R. Romeo, Tîrcoveanu, D. Roado, Caiado, P. Pîrvulescu, Antrenor: Cristian Pustai.

Hermannstadt: Căbuz – Al. Coman, I. Stoica, R. Crişan, D. Tătar – Dâlbea, Boboc – Hergheligiu, Bg. Rusu, P. Petrescu – Şt. Blănaru; rezerve Niga – Curtean, S. Lupu, Mih. Stancu, Danci, Dumitriu, C. Neagu. Antrenor: Alexandru Pelici.

Foto: Lucian DANCIU

Dan HENEGAR

2 Comentarii

Lucky 10 mai 2018 at 22:22

Braila in 1993 era prim divizionara si era antrenata de Nelu Sdrobis cand a jucat finala cu Craiova. Baia Mare in 1982 a fost ultima echipa din B ce a jucat finala Cupei României, fiind învinsă de Dinamo atunci.

Dan HENEGAR 11 mai 2018 at 9:38

aveti dreptate, scuze pentru disconfort

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...