Ziarul Unirea

FOTO| Gavrilă Bîrluț, cel mai vârstnic veteran din județul Alba. A împlinit astăzi 103 ani

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Veteranul de război Gavrilă Bîrluț, din Geogel, mutat recent la Galda de Jos, împlinește astăzi 103 ani. Este cel mai vârstnic veteran din județul Alba.

”Din păcate, având în vedere aceste zile de izolare, dar și pentru protecția lui, nu ne permitem să îl vizităm. Suntem cu gândul la dânsul și îi dorim multă sănătate!

ELIT

Gavrilă Bîrluț este văduv din anii ’70. Acolo, în colțul de rai din Geogel, unde a trăit până anul trecut, se afla în grija familiei Ioan Buțuțoi, pentru că nu a avut copii. Amintirile lui de război sunt atât de vii, parcă s-ar fi întâmplat ieri, lucru confirmat în 2018 când l-am vizitat ultima dată. A fost pe front din 1939 până în 1945, la Cotul Donului și în Caucaz, ca șofer pe mașinile de luptă.

În toți anii aceștia a avut mereu grijă de viața celorlalți: ,,Mereu i-am cruțat pe ceilalți și nu m-am socotit pe mine” și a fost recunoscător pentru fiecare zi binecuvântată de Cel de Sus. Ziua începea și se termina cu rugăciunea de mulțumire pentru darul fiecărei clipe, pentru darul vieții.

Lui Moș Gavrilă îi place să fie informat cu tot ce se întâmplă în țară și mi-a mărturisit că suferă pentru faptul că tinerii aleg să plece în regăsirea unui trai mai bun, aici, acasă, rămânând un popor de bătrâni.

Cei care iubim această țară și Armata Română îi spunem cu dragoste LA MULTI ANI și să ne arătăm sincer recunoștința pe care i-o purtăm! Bunul Dumnezeu să vă țină sănătos!”, este mesajul Petruței Pop, pe facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419