Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Garda Romană de la Apulum a cucerit inimile clujenilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Garda Romană de la Apulum a luat cu asalt Clujul. Singura cucerire evidentă a fost inimile a sute de clujeni care au aplaudat momentele realizate de legionarii romani şi războinicii daci de la Alba Iulia.

După două ore petrecute la Expo Transilvania voluntarii gărzii romane s-au deplasat în centrul Clujului, pentru a omagia Lupa Capitolina, simbol al origii latine a poprului român. Incursiunea, chiar dacă a fost una inopinată, nu i-a surprins pe ziariştii din Cluj. Aceştia au fost prezenţi în număr mare, alături de simpli privitori şi turişti pentru a imortaliza exerciţiile militare prezentate de albaiulieni.

Cea de-a doua zi a târgului de turism din Cluj Napoca a fost dominată de prezenţa “războinicilor” şi a adus un plus de interes standului municipalităţii. Publicul a fost interesat de evenimentele din Alba Iulia ce urmează să fie organizate în acest an.

Amabilii şi destoinicii apărători ai patrimoniului istoric de care dispune oraşul nostru, legionarii şi deopotrivă dacii, au răspuns întrebărilor tuturor celor care au dorit să afle lucruri noi despre istoria oraşului și precum și de viitoarele proiecte de reconstituire a unor perioade şi personaje istorice de la Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea