Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Forțe de intervenție, apă și alimente suplimentate după inundațiile de la Ocoliș: Ce măsuri a luat CJSU Alba pentru revenirea la normalitate

Publicat

în

Forțe de intervenție, apă și alimente suplimentate după inundațiile de la Ocoliș: Ce măsuri a luat CJSU Alba pentru revenirea la normalitate

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, desfășurată în aceasta dimineață și a deplasării în teren a membrilor CJSU, în vederea restabilirii stării de normalitate în comuna Ocoliș, au fost dispuse urmatoarele măsuri:

– suplimentarea forțelor și mijloacelor care acționează în teren cu personal din cadrul U. M. 01684 Alba Iulia
– suplimentarea cantităților de apă și alimente de strictă necesitate care vor fi transportate în toate localitățile izolate ca urmare a impracticabilității DJ750G
– intervenția susținută in zilele urmatoare a tuturor factorilor implicați astfel:

-ISU Alba – 2 ASAS, 1 autocamion, 8 motopompe transportabile, 3 motopompe remorcabile, 2 auto; 30 de pompieri militari zilnic
-SALVAMONT Alba– 7 persoane;
-IJJ Alba – 4 auto cu 4 ofițeri și 14 subofițeri jandarmi;
-IPJ Alba – 2 echipaje;
-SGA Alba – 1 excavator, 1 buldozer, 11 lucrători;
-Electrica – 9 echipe;
-CLSU Ocoliș – 1 excavator și 1 WOLLA;
-Consiliul Județean Alba – 9 autobasculante care transportă piatră;
-Crucea Roșie-Filiala Alba – 5 persoane cu 1 auto pentru transport alimente.

Electrica Furnizare Discount

Reamintim că în cursul zilei de ieri, la nivelul comunei Ocoliș, au cazut precipitații abundente care au cumulat 223 l/mp/6 ore iar pentru înlăturarea efectelor negative produse si restabilirea stării de normalitate au fost adoptate masuri urgente prin instituțiile din componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de joi, 5 august, în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Electrica Furnizare Discount

Se pare că ar vi vorba despre o anexă, fara pericol de propagare.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

UPDATE: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexă, un grajd, al Mănăstirii.

La momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la stingerea acestuia.

Suprafața afectată este de aproximativ 200mp.

Fără victime sau pericol de propagare.

UPDATE 21:37:

Incendiul a fost lichidat.

În interiorul anexei erau depozitați aprox 1600 de baloți de fân, dintre care au fost salvați aprox. 600 baloți.

Fără victime sau alte probleme deosebite.

ISU ALBA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare