Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: „Football in Heaven” a adus 30 de suporteri din Europa pe 5 stadioane din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În jur de 30 de fani europeni au asistat săptămâna trecută la 5 partide de fotbal disputate în Alba, grație proiectului „Footbal in Heaven”.

Au fost suporteri din 4 țări de pe „Bătrânul Continent”, Anglia, Norvegia, Belgia și Rusia, prezenți în tribune la partide din Cupa României, Liga 3 și Liga 4. Numărul fanilor putea fi mai mare, dar în ultimul moment, din cauza incendiului izbucnit pe Aeroportul Luton din Londra, au fost anulate mai multe zboruri, iar o parte dintre cei înscriși nu au mai putut ajunge în România din acest motiv.

De pildă, la „Arena Cugir”, suporterii au vizitati stadionul în zona vestiarelor și l-au recunoscut, într-o poză pe celebrul antrenor român Mircea Lucescu Cei 30 de fani europeni, au vizitat stadioanele din Cugir, Baia de Arieș, Săsciori, Șugag și Zlatna, printr-un proiect FRF-AJF Alba, iar din județul nostru au trecut în Sibiu, pentru alte două partide. Dincolo de partidele în sine, toate stadioanele alese pentru această ediție de Football in Heaven au spus povestea zonei și a oamenilor care dau viață fotbalului în comunitățile lor.

A fost vorba despre întâlnirile: *joi, 12 octombrie, Arieșul Apuseni Baia de Arieș – Fortuna Lunca Mureșului 1-2 (Cupa României); *vineri, 13 octombrie, Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni 2-1 (Liga 3) și, CS Zlatna – Voința Stremț 2-1 (Liga 4); *sâmbătă, 14 octombrie, Energia Săsciori – Viitorul Vama Seacă 1-1 și Hidromecanica Șugag – Fortuna Lunca Mureșului 3-0 (Liga 4);

Conform Federației Române de Fotbal, ediția a 5-a a proiectului Football in Heaven, susținut de Federația Română de Fotbal, a avut loc la finalul lunii octombrie 2022 în județele Suceava și Bistrița-Năsăud. Anul trecut, 45 de fani din India, Marea Britanie, Norvegia și Polonia au asistat la 7 jocuri organizate în cele două județe pe parcursul a 4 zile.

Foto: AJF Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea