Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| „Fii satului Stremț”, o manifestare reușită. Sărbătoarea, reluată după un an de pauză

Publicat

în

După un an de pauză, din cauza pandemiei de coronavirus, în zilele de 14-15 August a avut loc evenimentul ,,Fii satului Stremț”, cu o gamă variată de activități începând cu întreceri la șah, tenis de masă și fotbal.

Duminică 15 August manifestările au început cu un tedeum în fața Monumentului Eroilor din satul Stremț, la care au fost prezenți cinci preoți, un numeros public și oficialități din județ.

„În acest cadru au fost premiați cu diplome și sume de bani cupluri care au sărbătorit 50 și 60 de ani de căsătorie, câștigătorii întrecerilor sportive, păstrători ai tradițiilor străvechi și în mod deosebit au fost premiați componențîi echipei de fotbal ,,Voința Stremt “ câștigători pentru a doua oară consecutiv ai Cupei României, faza județeană.

Electrica Furnizare Discount

În continuare manifestările s-au desfășurat în incinta bazei sportive Stremț, în aer liber pe o scenă amenajată în acest sens. Înainte de începerea propriu-zisă a manifestărilor cultural artistice, a avut loc bine cunoscută masă populară cu participarea a sute de cetățeni și invitați prezenți la această manifestare.

La programul cultural artistic desfășurat pe durata a 5 ore și-au dat concursul, Ansamblul cultural artistic,, Monica Stan” din Stremț, ,,Dor Teiușan” din Teiuș, ,, Cununa Fărăului” din Fărău, ,, 60 plus” Albă-Iulia, Soliștii vocali Ina Ioana Todoran, Iulian Bîc, Cornelia-Ionela Maxa și alțîi pe care nu ii mai enumerăm din cauza spațiului. Totul a culminat cu recitalul extraordinar al artistului Nicolae Furdui Iancu și grupul ,,Crai Nou” care s-au bucurat de un mare succes.

Manifestarea s-a încheiat cu alocuțiunea domnului primar Traian Ștefan Popa, care a mulțumit tuturor celor prezenți, precum și artiștilor ce au încântat publicul. Focul de artificii a încheiat o manifestare pe care o considerăm o reușită”, a scris pe facebook primarul comunei Traian Ștefan Popa.

Publicitate

Curier Județean

SCANDAL la Sebeș: Bărbat de 49 de ani, reținut de polițiști, în urma unei altercații. Ar fi împins un bărbat care a căzut și s-a lovit la cap

Publicat

în

SCANDAL la Sebeș: Bărbat de 49 de ani, reținut de polițiști, în urma unei altercații. Ar fi împins un bărbat care a căzut și s-a lovit la cap

Un bărbat de 49 de ani, din Daia Română, a fost reținut de polițiști, în urma unei altercații la un local din Sebeș. Acesta ar fi împins un bărbat care a căzut și s-a lovit la cap.

La data de 16 octombrie 2021, poliţiştii din Sebeș au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 49 de ani, din comuna Daia Română, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Electrica Furnizare Discount

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data 15 octombrie 2021, în jurul orei 18.30, în contextul unei altercații care a avut loc în zona unui local public din Sebeș, l-ar fi împins pe un bărbat, de 45 de ani, din Sebeș, care a căzut și s-a lovit în zona capului.

În urma incidentului, victima a suferit leziuni și a fost transportată la spital.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Acțiune a IPJ Alba pentru pentru verificarea respectării măsurilor COVID-19, la Talciocul din Alba Iulia. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

în

FOTO| Acțiune a IPJ Alba pentru pentru verificarea respectării măsurilor COVID-19, la Talciocul din Alba Iulia. Recomandări pentru cetățeni

Astăzi, 17 octombrie, în jurul orei 11:00, la Talciocul din Alba Iulia, polițiștii din Alba Iulia au organizat o acțiune, în contextul de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„În contextul pandemic actual au fost intensificate acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară.

Electrica Furnizare Discount

Acțiunea de astăzi este desfășurată în Talciocul din Alba Iulia, unde se concentrează un număr mare de cetățeni.

Atragem atenția cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară, chiar și în spațiile publice deschise, și în cazul în care cetățenii nu au măști, le oferim una”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Alba, Comisar șef de poliţie Prodan Luminiţa.

Citește mai mult

Curier Județean

Șeful DSU, Raed Arafat, ADMITE magnitudinea actuală a pandemiei: „inclusiv DSP-ului”, să înțeleagă că „în situaţiile de dezastru acceptăm anumite devieri”

Publicat

în

Șeful DSU, Raed Arafat, ADMITE magnitudinea actuală a pandemiei: „Inclusiv DSP-ul”, să înțeleagă că „în situaţiile de dezastru acceptăm anumite devieri”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că trebuie să înţeleagă toată lumea, inclusiv Direcţia de Sănătate Publică faptul că în situaţii de dezastru ne adaptăm şi sunt acceptate anumite devieri, precizând că dacă vrem ca totul să meargă ca în vremuri normale înseamnă că nu ştim în ce situaţie ne aflăm.

Arafat a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că bolnavul este mai sigur într-o secţie ATI decât să stea ventilat la UPU.

Electrica Furnizare Discount

“Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea, inclusiv DSP-ul, în situaţiile de dezastru ne adaptăm şi acceptăm anumite devieri, altfel, dacă vrem totul să funcţioneze ca în situaţia de normalitate înseamnă că noi nu ştim în ce situaţie ne aflăm. Dacă sunt motive care pot fi adaptate, care pot fi acceptate în situaţia în care ne aflăm acum, credeţi-mă că bolnavul este mult mai sigur într-o secţie de ATI decât să stea la UPU ventilat când vin şi alţi bolnavi din afară şi avem şi alţii de preluat. Aşa că orice soluţie care creşte capacitatea pentru a elibera pacienţii din unităţile de primiri urgenţă, pentru a putea să le preluăm către secţii ATI sau secţii cu oxigen, acest lucru trebuie făcut”, a precizat el.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare