Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Fiesta la Vinţu de Jos, Mureşul a devenit campioana Ligii a IV-a! Echipa lui Dan Mănăilă a învins AFC Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muresul Vintu - AFC Unirea Alba Iulia 12Mureşul Vinţu de Jos a câştigat campionatul Ligii a IV-a şi va reprezenta în premieră Alba la barajul de promovare în Liga a 3-a.

Formaţia condusă de Dan Mănăilă a reuşit acest lucru cu o etapă înainte de finalul campionatului, după ce a câştigat pe teren propriu restanţa cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, scor 4-0 (3-0), contând pentru etapa a 26-a. Au marcat S. Iacșa (16, 26), Stoianof (21, 74). Meciul s-a încheiat cu urale în tribune și sloganul deja consacrat „campionii, campionii”.

*Mesaj de la Mănăilă către fani

Cu 5 minute înainte de final, antrenorul Dan Mănăilă a preluat microfonul și a transmis un mesaj de suflet către fanii din tribune. „Meritul este al tuturor, vă așteptăm la baraj„,  a spus Mănăilă, în timp ce jocul se desfășura, antrenorul străbătând câteva zeci de metri pentru a-și exterioriza sentimentele.

Muresul Vintu - AFC Unirea 1924 Alba Iulia 15După ce sezonul trecut a terminat pe locul secund, Mureșul a câștigat în premieră campionatul Ligii a IV-a, urmând să-și afle adversarul de la baraj (18 și 26 iunie) vineri, când FRF va anunța cele 21 de jocuri.

*Sărbătoare pe gazon

După fluierul de final, fotbaliștii lui Mănăilă au celebrat performanța în fața tribunei, împreună cu fanii și fundașul I. Tătar în rol de „maestru de ceremonii”

Acesta a confiscat microfonul, a dat tonul petrecerii, iar apoi jucătorii l-au ovaționat pe antrenorul Dan Mănăilă, aruncându-l în sus și întrerupându-i interviurile, printr-o manifestare a bucuriei.

*Ex-uniristul S. Iacșa, dublă împotriva fostei echipe

Partida n-a avut istoric, amfitrionii reușind să se desprindă confortabil pe tabelă în nicio jumătate de oră. Au punctat S. Iacșa (16, 26), dublă a ex-uniristului împotriva fostei echipe și Stoianof (21), toate reușitele fiind din careul mare. După acest iureș ofensiv, zarurile au fost aruncate, jocul s-a liniștit, Mureșul adjudecându-și la pas victoria ce parafează performanța terminării stagiunii în fotoliul plușat, lucru ce părea aproape imposibil la mijlocul sezonului.

*Și Stoianof a realizat dubla

Experimentatul atacant Ovidiu Stoianof și-a trecut și el în cont dubla, marcând în minutul 74, după o acțiune individuală extraordinară și un șut în vinclul stâng.

*Victorie de 1 iunie și ziua lui Liviu Coacăză

De 1 iunie, Ziua Copilului a fost sărbătoare la Vințu de Jos. La deschiderea scorului, elevii lui Dan Mănăilă i-au dedicat golul lui Liviu Coacăză, directorul sportiv al Mureșului, ce-și aniversează ziua de naștere (54 de ani), printr-un mesaj afișat pe un tricou.

Gruparea vinţeană a recuperat ecartul de 7 puncte avut la mijlocul stagiunii faţă de liderul de toamnă Viitorul Sântimbru şi va încerca să realizeze a 5-a promovare consecutivă a unei echipe din judeţ în eşalonul terţ.

Echipe: Mureșul: N. Bănică – Dulap, Cr. Preda, Iclănzan, Tătar, Javla, Bratima, M. Popa, Culda, S. Iacșa, Stoianof; Roman – Albu, Samoilă, Tat, Apetri, N. Rus, Stelea;

AFC Unirea: Căt. Suciu – Costantea, Scrob, G. Stan, Ad. Matei, Joldeș, Ioani, Schiau, Onacă, Lăsconi, An. David; rezerve N. Cristea,  Negrea, Al. Popa, Davidaș, I. Moldovan, Dup, Cuștiuliță.

[nggallery id=2204]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea