Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Festivalul Toamnei”, la Liceul Teoretic Teiuș. Stimularea potențialului creativ, artistic și plastic al elevilor, ediția a V-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

festivalul toamnei liceul teoretic teius13Proiectul educațional „Festivalul Toamnei” reprezintă pentru elevii teiușeni bogăție de culoare, emoție, creativitate și bunăstare. Este unul dintre proiectele realizate de Liceul Teoretic Teiuș care evidențiază importanța comunicării interpersonale și relaționarea eficientă dintre elevi, precum și lucru în echipă prin antrenarea elevilor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, antreprenoriale, de creaţie şi cultură.

Prin activitățile implementate, „Festivalul Toamnei” și-a focalizat atenția pe formarea şi dezvoltarea capacităţilor şi deprinderilor, pe creşterea gradului de cultură prin dezvoltarea simţului estetic şi artistic, pe dezvoltarea capacităţii de comunicare între cadrele didactice, elevi, membrii comunităţii locale, pe dezvoltarea sentimentelor de respect şi apreciere a valorilor tradiţionale, pe formarea unor trăsături pozitive de voinţă şi caracter în concordanţă cu valorile tradiţionale și pe creşterea nivelului de implicare a părinţilor şi a comunităţii locale în activităţile şcolii.

Sub ecoul cald al versurilor „A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.”(Nichita Stănescu), elevii au organizat standuri cu exponate de toamnă, au împodobit sălile de clasă și au valorificat într-o manieră proprie, originală și creativă munca depusă.

festivalul toamnei liceul teoretic teius02Proiectul s-a derulat la toate nivelurile de școlarizare, de la preprimar la liceal, abordarea, viziunea și exprimarea artistică fiind diferite. Dacă la preșcolari s-au realizat exponate din legume și fructe, la ciclul primar desene, picturi, recitări de poezii și cântecele, la ciclul gimnazial amenajare de standuri cu produse specifice toamnei, la ciclul liceal s-au creat adevărate scenarii de prezentare în care elevii și-au pus amprenta de creativitate.

„Festivalul Toamnei” s-a realizat în colaborare cu Primăria Teiuș și în parteneriat cu școli din județ și din țară, precum: București, Prahova, Cluj-Napoca, Bihor, Timiș, Hunedoara. Jurizarea în cadrul proiectului a fost asigurată de primarul orașului Teiuș, dl. dr. ing. Mirel Hălălai, directorul unității de învățământ, prof. Marius Cosmin Pintea, dir. adj. prof. Octavian Mihai Rusu, prof. Romana Șufană, prof. Oltean Simona.

„Ediția a V-a a festivalului a fost la fel de convingătoare ca precedentele, toamna reprezentând în accepțiunea proiectului anotimpul care inspiră, devoalând sentimente profunde, sincere și care, prin culoarea și măiestria naturii reușește să sensibilizeze. Implicarea activă a elevilor în valorificarea și transformarea artistică a frumosului natural, empiric, în creație, inovație, literatură și spiritualitate reprezintă scopul atins al proiectului” ne-a declarat prof. Pintea Marius Cosmin, directorul unității școlare. (C.M.)

[nggallery id=1233]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Acțiune de conștientizare a riscurilor consumului de droguri la Teiuș. Poveștile foștilor dependenți, ascultate de elevii Liceului Teoretic din oraș

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Acțiune de conștientizare a riscurilor consumului de droguri la Teiuș. Poveștile foștilor dependenți, ascultate de elevii Liceului Teoretic din oraș O acțiune de conștientizare a riscurilor consumului de droguri a fost organizată la Teiuș, de către IPJ Alba și poliția orașului Teiuș. Elevii au avut ocazia să asculte poveștile oamenilor care au fost dependenți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea