Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Festivalul de Folk de la Alba Iulia – Marius Matache si-a lansat abumul de debut „Hoinar prin Piata Matache”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în cadrul Festivalului de Folk “Ziua de Mâine” de la Alba Iulia, Marius Matache si-a lansat abumul de debut „Hoinar prin Piata Matache”.

Evenimentul a avut loc la Art Café, clubul festivalului, într-o atmosferă foarte caldă și prietenoasă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Despre proiectul său muzical, Marius Matache spune că l-a așteptat 4 ani. Dintr-o mie de motive, unele care țin de mine, altele care țin de conjuncturi sau piedici naturale sau sistematice. De fapt, se adeverește din nou zicala conform căreia Toate se întâmplă la momentul potrivit.

Titlul de HOINAR prin Piața Matache are mai multe argumente. În primul rând, pentru că în facultate profesorii mă știau drept “băiatul cu piața”. În plus, trebuie ca măcar la a 77-a spiță să fi fost cumva rudă cu celebrul măcelar, deci e normal să ne asociem. Apoi, albumul este o hoinăreală stilistică și tematică, cele 13 piese de pe album incluzând elemente de folk clasic, dar și teme de blues, un banjo de country pur, un slap bass de funk, o baladă rock, cu teme sociale, de dragoste sau satirice.

Am câteva idei fixe la care sper că nu voi renunța niciodată. Trebuie să dau tot ce am mai bun atunci când urc pe scenă, trebuie sa respect oamenii care plătesc pentru muzica mea și trebuie să încerc să mă reinventez în permanență ca artist. În plus, știu că minunile se întâmplă rar și de aceea am învățat că, dacă vreau, trebuie să pun mâna să fac, pentru că din cer nu cad decât meteoriți.

Prietenii albumului: Casa de discuri PATRIA Records, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, ForeverFolk, Blogal Initiative, Salvați Copiii

La realizarea albumului au colaborat Daniel Iancu (voci, block-flute), Mădălin Giambașu (chitară), Ovidiu Mihăilescu (chitară), Radu Tudoroiu (percuție), Ștefan Crăciun (chitară solo), Petre Ciobanu (pian, orchestrații auxiliare – bass, tobe, instrumente de suflat, percuții). Masterizarea albumului a fost realizată de Adrian Stavian. Printre textieri se numără, în afară de subsemnatul, Loredana Tudor-Tomescu, Lucian Avramescu, Ovidiu Mihăilescu, Liviu-Florian Jianu, Laurențiu Ghiță. Foto: Radu Tudoroi.”

Recitalul  Marius Matache – “Hoinar în Piața Matache“  va avea loc în această seară la Casa de Cultură a Sindicatelor.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea