Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Expoziție de arhitectură și fotografie, vernisată la Galeriile de artă din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

O expoziție de arhitectură și fotografie a fost vernisată, luni, la Galeriile de artă din Alba Iulia, evenimentul fiind parte din programul Zilei Naționale a României.  

Expoziția prezintă imagini cu valorificarea patrimoniului cultural al satului Corna, comuna Roșia Montana, județul Alba.

Cristina Anghel, președintele Asociației RYMA, a precizat că expoziția cuprinde imagini care prezintă cum s-a expozitie Galeriile de arta17valorificat patrimoniul cultural din satul Corna pe parcursul a doi ani.

Expoziția vernisată în 30 noiembrie este a doua pe această temă.

Prima expoziție a avut loc, anul trecut, în urma reabilitării unei gospodării tradiționale din satul respectiv. În această vată, 28 de studenți au participat la punerea în funcțiune a Căminului Cultural din Corna care a fost renovat în doar 12 zile.

Expoziția va rămâne la Galeriile de artă de lângă Poarta a III-a până în 7 decembrie.

Președintele Asociației RYMA a precizat că anul viitor se dorește renovarea unei alte clădiri și, astfel, încet, să se reconstruiască comunitatea.

Consiliul județean Alba și Primăria Alba Iulia organizează, cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Marea Unire, trei zile de manifestări: paradă militară, masă populară, concerte cu muzică populară și ușoară. Programul complet poate fi văzut la adresa: Cum va fi 1 DECEMBRIE 2015 la Alba Iulia. Momente solemne de Ziua Națională și Festival de România. PROGRAMUL COMPLET

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Parada portului popular la ”Fiii Satului Oarda” 2024: Cântec, joc și voie bună la holde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parada portului popular la ”Fiii Satului Oarda” 2024: Cântec, joc și voie bună la holde Fiii Satului Oarda, ediția a II-a, a continuat în prima parte a zilei de duminică cu proiecția filmului ”Baladă din Munții Apuseni”, (bazat pe cântecele prof. Ioan Bocșa) și expoziția de  fotografie Oarda interbelică/ Expoziție album foto Bătrânii satului Oarda […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea