FOTO/ Expoziția chinologică Royal Crown Trophy 2017, Alba Iulia: Un Terranova și un Caniche Pitic, caștigătorii marilor premii din acest an

Duminică, 30 iulie, s-a incheiat cea de-a 8-a ediție a manifestării chinologice oficiale de la Alba Iulia. Evenimentul este înscris, încă din anul 2011 în calednadul oficial al Feredației Chinologice Internaționale.

ELIT

Daca în 2010 Alba Iulia organiza pentru prima oară o expoziție națională, astăzi a ajuns să gazduiască, într-un weekend, o competiție națională și 2 internaționale. Creșterea a fost, de asemenea, una extrem de interesantă: în 2010 se strângeau puțin peste 100 de exemplare canine, astăzi fiecare competiție reunește aproape 400 de exemplare din peste 100 de rase omologate și standardizate de Federația Chinologică Internațională.

Este foarte important de știut că numărul de participanți din străinatate e în creștere, la această ediție fiind peste o treime care provin din 14 state europene.

Mihail David - 2020

Competiția națională ce s-a desfășurat în dimineața zilei de sâmbătă, 29.07.2017 a avut drept câștigător un exemplar din rasa Terranova (Newfoundland) – King Of Helluland Everythingwill Begin – în vârstă de 2 ani și 3 luni, deja campion al României, exemplar ce provine din import din Slovenia și aparține Alexandrei Silvas din Târgu-Mureș. Sarcina desemnării câștigătorului în această competiție i-a revenit dnei. Marja Talvitie – arbitru chinolog cu o experiență de 40 de ani, din Finlanda. Aceeași decizie a luat-o și dna. Barbara Mueller – arbitru chinolog din Elveția, care a acordat titlul de Best in Show al expoziției internaționale de duminică, 30.07.2017, tot exemplarului Terranova, King Of Helluland Everythingwill Begin.

Competiția internațională din seara zilei de 29.07.2017 a avut drept câștigător un Caniche Pitic Negru – Miss Fiona Od Lalanki din Polonia, aparținând dnei. Beata Matlawska. Acest exemplar este deja campion al Poloniei și este fiica campionului european și mondial din rasa sa: Mr. Pontius Od Lalanki. Desemnarea acestui câștigător a revenit dlui. Francesco Cochetti – arbitru chinolog din Italia.

Punctul final al Trofeului Coroanei Regale 2017 a fost desemnarea marelui câștigător. În competiție au intrat câștigătorii celor trei concursuri, în acest caz, exemplarul de Terranova și Caniche Pitic Negru. Arbitrul chinolog internațional dr. Eugene Yerusalimsky din Rusia a desemnat drept Supreme Best In Show exemplarul de Caniche Pitic Negru – Miss Fiona Od Lalanki.

Dacă până anul trecut căștigătorii au foști în permanență câini cu coloratura albă, anul acesta marele căștigător a fost un exemplar negru, respectiv Caniche Pitic – varietate Negru.

Pe durata expoziției din Latura de Nord a Cetății Alba Carolina a funcționat și un târg de adopții, unde 11 cățeluși și-au găsit noi stăpâni. Este un real succes având în vedere că anul trecut doar 2 căței au fost adoptați în cadrul acestei manifestări chinologice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...