Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ EXCLUSIV: Principesa Maria impresionată de eforturile Asociației Arche Noah Transilvania de salvare a câinilor fără stăpân din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aflată în Alba Iulia pentru a participa la evenimentele organizate de Ziua Încoronării, Principesa Maria și-a dedicat o parte din după-amiaza de sâmbătă pentru o activitate mai puțin oficială, dar reprezentativă pentru personalitatea sa, vizitând Centrul de adopții pentru câinii fără stăpân al Asociației Arche Noah Transilvania.

Însoțită de reprezentantul Asociației Chinologice a județului Alba, căreia în anul 2015 i-a acordat Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale, Principesa Maria și-a petrecut aproape două ore cu patrupezii de aici, pe care i-a îmbrățișat și i-a hrănit; a aflat amănunte despre situația lor, despre faptul că toți sunt abandonați și în mare majoritate provin din ecarisajul municipiului Alba Iulia, a admirat modul în care sunt îngrijiți și eforturile pe care le face asociația pentru găsirea unor adoptatori.

La finalul vizitei Altețea Sa a recunoscut că și-ar dori foarte mult ca românii să-și schimbe mentalitatea în privința deținerii unui animal, să înceapă să le ofere condiții civilizate de trai și, dacă este vorba de câini, să învețe să-i considere ca făcând parte din familie. Ea a mărturisit că are un câine – Finigan – pe care l-a adus din America și o însoțește peste tot, inclusiv la birou. De asemenea este stăpâna cățelușei Sinaia de Apuseni, pe care a primit-o cadou de la Asociația Chinologică Alba, în timpul vizitei de acum doi ani, de la Alba Iulia.

Președintee Asociației Arche Noah Transilvania, Bettina Hutteman a spus, la rândul său că, deși tendința este ca țara noastră să ajungă la gradul de civilizație atins deja de alte țări europene, schimbarea mentalității se face destul de greu. În continuare oamenii abandonează câini în loc să ia, în primul rând, în calcul sterilizarea lor pentru a le opri înmulțirea. Asociația face eforturi și în acest sens, organizând și găzduind peste două săptămâni, la centrul de adoptii, o campanie gratuită de sterilizări pentru câini și pisici și având în plan, pentru viitor, și alte campanii de acest fel. Fără ajutorul autorităților însă, care trebuie să asigure respectarea legii privind microciparea și sterilizarea câinilor cu stăpân, va trece mult timp până când situația să se schimbe în bine.

Fostă Principesă de Hohenzollern, Alteța Sa Regală Principesa Maria este cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al Majestății Sale Regelui Mihai I și a soției acestuia, Ana de Bourbon-Parma. Ea a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii.

În toamna anului 2014, Principesa Moștenitoare Margareta a cerut surorii sale să se mute definitiv în România. Principesa Maria a urmat calea propusă de Custodele Coroanei și, în ianuarie 2015 s-a mutat la București.

Alteța Sa Regală Principesa Maria reprezintă Familia Regală în diverse ocazii, în București, în comunitățile locale și în străinătate. Principesa Maria sprijină diverse proiecte cu caracter social și de promovare a economiei românești.

[nggallery id=4705]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea