Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO| Evaluare Națională 2020, sesiunea specială: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Elevii care au susținut luni dimineața proba de Limba și literatura română, din cadrul sesiunii speciale a Evaluării Naționale, au avut de motivat într-o compunere de cel puțin 150 de cuvinte, apartenența la basm a unui text la prima vedere.

La subiectul I A, elevii claselor a VIII-a au de răspuns la mai multe întrebări legate de un paragraf din basmul popular cules de Ovidiu Bârlea, „Cu Petrea Făt-Frumos, șteblă de busuioc, născut la miezul nopții”.

La subiectul I B, absolvenții școlii gimnaziale trebuie să motiveze de ce textul precizat anterior este un basm.

Subiectul al II-lea pe care trebuie să-l soluționeze, luni, elevii se referă la redactarea unei narațiuni, de 150-300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o curte.

Peste 200 de elevi care nu au putut susține Evaluarea Națională în același timp cu colegii lor, din cauza epidemiei de COVID-19, s-au înscris la etapa specială a examenului, care este programată să înceapă luni, cu proba de Limba și literatura română.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la etapa specială a examenului de Evaluare Națională s-au înscris 216 absolvenți ai clasei a VIII-a, conform situației centralizate până la această oră.

Examenul începe luni cu proba scrisă la Limba și literatura română, la care sunt 192 de candidați înscriși.

Marți se va desfășura proba la Matematică, la care sunt 206 candidați înscriși, iar miercuri va avea loc proba la Limba și literatura maternă, la care s-au înscris nouă candidați.

Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14.00 – 20.00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea