Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Elevul caporal Ștefan Orlea, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română și religie ”Cultură și spiritualitate românească”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevul caporal Ștefan Orlea, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română și religie ”Cultură și spiritualitate românească”.

Aptitudinile și înclinațiile elevilor colegiului militar pentru disciplinele limba și literatura română și religie au adus și în acest an premii la Olimpiada Interdisciplinară de Limba și literatura română și religie ”Cultură și spiritualitate românească”.

Elevul caporal Ștefan Orlea, clasa a X-a, arată încă de mic un interes deosebit pentru religie, iar în colegiul militar și-a descoperit și aptitudini literare și artistice și înclinații deosebite pentru limba și literatura română. Legând pasiunea pentru literatură de latura sa spirituală, Ștefan a reușit o performanță deosebită, calificarea la faza națională a Olimpiadei Interdisciplinare de Limba și literatura română și religie.

”Încă de mic mi-a plăcut să particip la Sfintele Slujbe și necontenit am reușit să-mi întipăresc în suflet anumite cunoștințe despre ceea ce înseamnă Dumnezeu și religie. Ajuns aici, în acest colegiu, mi-am descoperit o pasiune pentru limba română și astfel m-am gândit să leg această pasiune de partea mea spirituală. Cu ajutorul domnilor profesori m-am pregătit temeinic și am reușit să obțin ceea ce mi-am dorit. Toate acestea, totuși, nu puteau fi realizate fără ajutorul lui Dumnezeu, care mi-a luminat mintea și sufletul și mi-a rodit această pasiune pentru cultură și spiritualitate. Îndemn toți tinerii să nu fie rușinați să mărturisească cuvântul Domnului, căci El lucrează în toate și pentru toți”, a mărturisit Ștefan.

La acest concurs de excelență au mai fost obținute și alte performanțe școlare, trei Premii doi și o Mențiune, astfel:

Premiul II

Elev plutonier major Daniel Popa (clasa a XII-a)
Elev sergent Ștefan Grecu (clasa a XI-a)
Elev caporal Alexandru Szasz (clasa a X-a)

Mențiune

Elev sergent Vlad Olaru (clasa a XII-a)

Aceste rezultate deosebite a elevilor militari au fost obținute sub coordonarea doamnelor profesoare de limba și literatura română Cosmina Mircea, Teodora Dăncilă și Simona Mureșan alături de părintele profesor Ioan Nistor.

Felicitări tuturor, mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea