Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Elevii liceelor din Cugir au primit ofertă pentru o carieră profesională în sistemul penitenciar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate au demarat de luni, 25 martie 2013, campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2013-2014.

Campania se adresează tinerilor aflaţi în ultimul an de liceu şi vizează creşterea interesului acestora pentru o carieră profesională în sistemul penitenciar, prin parcurgerea cursurilor disponibile la: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Tehnică Militară Bucureşti, Institutul Medico- Militar Bucureşti, Scoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna şi Şcoala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti.

În acest sens, o echipă de la Pentenciarul Aiud formată din: Inspector principal de pentenciar Laurenţiu Ciungan, Inspector Principal de penitenciar Maria Gruiţă (din cadrul Biroului Resurse Umane), Agent şef adjunct de penitenciar (Compartimentul Informaţii) s-au prezentat la Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” şi Colegiul „David Prodan” din Cugir pentru a prezenta oferta educaţională a instituţiilor mai sus menţionate.

Cu acet prilej, elevii şcolii celor două colegii au aflat o serie de detalii despre condiţiile generale şi specifice care trebuie îndeplinite pentru a fi admişi în acest gen de instituţii.

De asemenea, participanţii prezenţi la întâlnirea cu echipa interdisciplinară au fost informaţi în legătură cu avantajele de care beneficiază pe parcursul anilor de şcolarizare, dar şi despre specificul muncii, despre oportunităţile de formare şi avansare profesională ca lucrători de penitenciare. Elevii care au luat parte la cele două întâlniri au primit şi pliante din partea organizatorilor, cuprinzând o serie de informaţii legate de oferta instituţiilor prezentate mai sus. (C. P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea