Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Elevii din Alba Iulia, cu media 10 la Evaluarea Națională, premiați de primărie cu 1.000 lei: Premii si pentru profesori

Publicat

în

Primăria municipiului Alba Iulia  a premiat elevii de 10 la Evaluarea Națională, cu câte 1.000 de lei pentru fiecare. 500 lei au fost acordați și pentru fiecare profesor coordonator

În anii trecuți Gala premiilor preuniversitare reunea olimpicii cu rezutate deosebite. Anul acesta atenția s-a îndreptat către tinerii albaiulieni care au obținut rezultate remarcabile la evaluarea națională, dar și către profesorii care i-au ajutat și îndrumat în pregătire.

Performanțele remarcabile merită mai mult decât aprecieri și aplauze. Este motivul principal pentru care Primăria Alba Iulia îi premiază, an de an, pe cei mai merituoși dintre copiii orașului. Acum e rândul celor 10 care au impresionat cu 10 curat la evaluarea națională. Îi îmbrățișez cu drag și îi felicit pe toți pentru efort, seriozitate și rezultate! Aș fi vrut să fiu prezent să-i văd cu ochii mei pe cei ce vor semna viitorul orașului. M-aș bucura să fie tot mai mulți în fiecare an, să ne oblige să creștem bugetul de premiere, primăria să fie mai „săracă” dar orașul mai bogat. Sunt la fel de fericit că profesia de dascăl este un crez de la care nu se face rabat, că Alba Iulia se poate mândri cu profesori de nota 10.” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar

Electrica Furnizare Discount

Aprecierea noastră se îndreaptă către cei care au obținut un 10 perfect în evaluarea națională. Ei sunt viitorul prin tot ceea ce fac, în fiecare zi, la școală și înafara ei. Alba Iulia este mândră de ei. Sunt un model pentru generația lor, un model pentru noi toți. E nevoie de astfel de tineri și de asemenea profesori îndrumători pentru a avea viitorul pe care ni-l dorim. – Gabriel LUPEA, viceprimar

Premiile acordate au fost de 1.000 lei pentru fiecare elev și 500 lei pentru fiecare profesor coordonator.

Evenimentul de astăzi a fost derulat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Elevii de 10:

Nume și prenume Unitatea de învățământ
Cârnaț Alina Ioana Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia
Hîrlea Sorana Natalia Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
Daisa Ioana Maria Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia
Irimescu Carina Daniela Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia
Hulea Daria Anamaria Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia
Cinăzan Maria Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia
Necș Alexia Maria Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia
Nicolae Alexandra Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia
Oltean Darius Nicolae Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia
Toader Ciama Alecsia Ioana Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Profesori coordonatori:

Teișan Genoveva Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia
Țibea Maria Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia
Oltean Sabina Larisa Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
Cristea Luciana Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
Niculescu Claudia Raveca Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia
Rus Luciana Mirela Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia
Lupșa Alina Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia
Hada Adriana Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia
Șopterean Adriana Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia
Ursu Gabriela Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia
Furdui Veronica Mirona Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia
Arsu Narcisa Ștefania Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia
Ispas Anca Maria Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia
Marinescu Rodica Florica Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia
Bojor Ana Maria Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia
Sava Gabriela Corina Școala Gimnazială „Mihai Eminecu” Alba Iulia

Publicitate

Ştirea zilei

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Publicat

în

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Răzvan Gabriel Mihalache este probabil cel mai tânăr învățător din România. A împlinit 21 de ani în luna februarie a acestui an, dar a preluat prima generație de copii în urmă cu trei ani, când el însuși era un copil.

Avea 18 ani și șase luni când a intrat pentru prima dată într-o sală de clasă nu ca elev, ci ca profesor. Absolvise în vara lui 2019 Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din Iași și cumva cariera lui fusese pecetluită încă din clasa a V-a, când părinții l-au îndrumat către acest liceu, care îi asigura o loc de muncă sigur la finalul studiilor.

Electrica Furnizare Discount

Deja cu trei ani de experiență la catedră în spate, Gabriel își aduce aminte râzând de prima lui zi de școală, ca învățător. Nu ascunde că a avut emoții, dar nici că a văzut în băiețelul din prima bancă, îmbrăcat îngrijit cu sacou și cămașă, pe el însuși, elevul care cu doar câteva luni înainte încă purta în spate rucsacul cu manuale. Mai greu a fost să capete încrederea părinților, speriați că în spatele catedrei din clasa copiilor lor se află tot un copil.

”Aveam emoții, sincer. Când am intrat în clasă prima dată, mă vedeam pe mine în bancă, atunci când eram eu elev. Se uitau ciudat la mine copiii, vă dați seama. Părinții își făceau griji când au aflat cine o să fie învățătorul copiilor lor. Dar acum am primit mesaje să mă întorc, mă apreciază”, spune Gabriel.

Din motive administrative, Gabriel nu a putut să ducă prima lui generație de elevi până în clasa a IV-a, cum s-ar fi cuvenit. Nu era titular pe post așa că s-a îngrijit de primii lui elevi doar doi ani. I-a preluat din clasa I și a rămas cu ei doar doi ani. În septembrie, anul acesta, este învățător la ”pregătitoare”, iar provocările sunt uriașe.

sursa: ziare.com / sursa foto: arhivă personală

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare