Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO| Elevi ai Colegiului ”HCC” din Alba Iulia au obținut un premiu trei și o mențiune la Salonul de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 16-20  noiembrie 2016, Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia a fost reprezentat prin intermediul elevilor Georgescu Bogdan, Petrean Ciprian și Țoc Marius Nicolae –coordonați de prof. fizică și informatică Humeniuc Ramona la  „SALONUL NAŢIONAL DE INVENTICĂ ŞI CREAŢIE ŞTIINŢIFICĂ PENTRU TINERET”, organizat de către Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul Târgului Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură 2016.

hcc-elevi-inventica01Acest eveniment dedicat exclusiv tinerilor, a  adus viitorul mai aproape și a introdus publicul și participanții în  lumi incredibile ale imaginaţiei și ingeniozității, prezentând peste 30 de lucrări, imaginate și construite de mai mult de 60 de tineri din toată țara, în cadrul celor trei secțiuni dedicate:

1) ŞTIINŢE APLICATE (mecanică, electrică, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc)

2) TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi informaţiile, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)

3) TEHNOLOGII ALE VIITORULUI (robotică, graphic design, arhitectură futuristă etc.)

Manifestarea și-a deschis porțile, în prezența d-lui Andrei POPESCU, secretar de stat pe politici de tineret, a unor reprezentanți ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci și a unor jurnaliști din domeniul științei.

Cei trei elevi ai Colegiului au fost selectați să-și expună invențiile la standurile din incinta Complexului Romexpo  în urma unei selecții riguroase a lucrărilor transmise, pe baza unor criterii precum: modul de prezentare, gradul de noutate, măsura în care ideile prezentate răspund unor probleme reale iar în ceea ce privește secțiunea Tehnologii ale viitorului, a fost luată în calcul și anticiparea unor situații sau soluții care pot apărea în viitor.

Tinerii noștri inventatori, elevi în clasa a XII-a C, profil matematică-informatică intensiv informatică la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia au debutat cu succes la acest Salon alături  și de alți tineri experimentați și premianți ai unor concursuri internaționale prestigioase, precum Salonul de inventică de la Geneva sau concursurile de proiecte spațiale organizate de NASA.

Echipa formată din elevii Georgescu Bogdan și Petrean Ciprian  a obținut Premiul III la secțiunea “Tehnologia Informațiilor” cu lucrarea de grafic design-animație 3DNo one bats an eye”  și tot la această secțiune elevul Țoc Marius Nicolae a obținut Mențiune cu lucrarea tehnico-științifică “Tehnica de monitorizare automată a locurilor publice de parcare”. De remarcat este faptul că elevul Țoc Marius Nicolae a expus la acest Salon 3 creații tehnico-științifice, alături de cea premiată cu Mențiune au fost apreciate  și încurajate a fi perfecționate și lucrările “Recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare” (secțiunea „Tehnologia Informațiilor”) și “Lanterna termoelectrică” (secțiunea “Științe aplicate”).

Opiniile elevilor:

Petrean Ciprian-“Participarea pentru prima dată la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru tineret a fost o experiență plăcută, inedită, o oportunitate de a ne lărgi orizontul în perspectiva alegerii unei cariere viitoare, de a socializa și de a cunoaște o mulțime de concepte care par mai mult decât promițătoare”

Georgescu Bogdan – „ În cele 5 zile ale evenimentului am luat contact cu diverse modalități de prezentare a tehnologiei informației și a comunicării, am învățat multe lucruri din diverse domenii ale științei și tehnicii, am legat prietenii și oportunități de colaborare pe viitor”

Țoc Marius Nicolae – “Am ales să studiez și să caut noi soluții de eficientizare a problemei parcărilor deoarece este una dintre cele mai importante  într-un oraș. În întreaga lume, poluarea atmosferică și drumurile aglomerate duc la scăderea calității vieții, rezultând timp pierdut pentru șoferi și combustibil irosit. Prezența la salonul de inventică cu soluții viabile și testate, discuțiile cu ceilalți participanți și membrii juriului mă determină să îmbunătățesc în continuare proiectele și  activitatea de cercetare”.

prof. Humeniuc Ramona – “ Tehnologia se află într-o evoluție exponențială. Nu este ușor să previzionăm ce ar implica utilizarea de instrumente diferite pe termen lung, care sunt  formele cele mai potrivite de utilizare și ce tehnici ar fi mai bine de ales pentru a obține performanțe cu elevii  în activitățile de creație tehnico-științifică. Mă bucură rezultatele obținute de elevi, cred în potențialul lor  și-i încurajez în continuare spre activitatea de cercetare care implică utilizarea calculatoarelor”.

[nggallery id=3041]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea