Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Eleva de nota ZECE a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia. A obținut nota PERFECTĂ la Evaluarea Națională 2021 și vrea să studieze informatica

Publicat

în

Pleșa Teodora-Maria, mândra absolventă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, a reușit performanța incredibilă de a obține media de zece curat, la Evaluarea Națională din acest an.

Întrebată de ziarulunirea.ro la ce liceu ar dori ea să continue acum, după aflarea rezultatelor, Teodora a răspuns următoarele: „Aș dori să-mi urmez visul de a profesa în domeniul informaticii. De aceea, am decis sa îmi continui studiile la Colegiul Național „Horea Cloșca si Crișan” din Alba Iulia, specializarea matematica-informatică, cu profil limba engleza.”

De asemenea, pentru a se putea pregăti cum se cuvine pentru un astfel de examen important, Teodora a vorbit și despre munca depusă în afara orelor de la școala, cum ar fi meditațiile în particular. În acest sens, ea a răspuns: „Da, am primit ajutor în particular. Aici e vorba de mai mult, nu sunt doar orele particulare: a contat îndrumarea continuă, începând din primii ani de școală: învățătoarea mea și profesorii scolii, care au fost alături de mine, timp de nouă ani. Cerințele scolii deci, ajutorul părinților, munca individuală susținută si dorința de a învăța au contat in egală măsură. Sunt practicantă de asemenea și de arte martiale, care mă ajută să mă concentrez când e nevoie si îmi stimulează gândirea.”

Electrica Furnizare Discount

Școala online a reprezentat un obstacol greu de trecut pentru mulți dintre elevii din țara noastră, din cauza mediului nou în care aceștia au fost nevoiți să învețe. În acest sens, Teodora a povestit despre timpul petrecut învățând în acest mediu, transmițând următoarele: „Consider că școala în mediul online a fost atât o oportunitate, cat și un dezavantaj; oportunitate pentru că am avut ocazia să învăț lucruri noi, să aplic informatica și să petrec timp mai mult cu familia; dezavantaj pentru că nu am avut suficient timp să petrec cu colegii. Statul în fața calculatorului mult mai multe ore decât în mod normal a avut efecte nedorite asupra posturii corporale, iar contactul profesor-elev a fost mai dificil de realizat. A fost mai ușor sa-mi mențin notele poate și pentru faptul ca am experimentat metode noi de lucru online.”

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de joi, 5 august, în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Electrica Furnizare Discount

Se pare că ar vi vorba despre o anexă, fara pericol de propagare.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

UPDATE: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexă, un grajd, al Mănăstirii.

La momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la stingerea acestuia.

Suprafața afectată este de aproximativ 200mp.

Fără victime sau pericol de propagare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare