Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Eleva de nota ZECE a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia. A obținut nota PERFECTĂ la Evaluarea Națională 2021 și vrea să studieze informatica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pleșa Teodora-Maria, mândra absolventă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, a reușit performanța incredibilă de a obține media de zece curat, la Evaluarea Națională din acest an.

Întrebată de ziarulunirea.ro la ce liceu ar dori ea să continue acum, după aflarea rezultatelor, Teodora a răspuns următoarele: „Aș dori să-mi urmez visul de a profesa în domeniul informaticii. De aceea, am decis sa îmi continui studiile la Colegiul Național „Horea Cloșca si Crișan” din Alba Iulia, specializarea matematica-informatică, cu profil limba engleza.”

De asemenea, pentru a se putea pregăti cum se cuvine pentru un astfel de examen important, Teodora a vorbit și despre munca depusă în afara orelor de la școala, cum ar fi meditațiile în particular. În acest sens, ea a răspuns: „Da, am primit ajutor în particular. Aici e vorba de mai mult, nu sunt doar orele particulare: a contat îndrumarea continuă, începând din primii ani de școală: învățătoarea mea și profesorii scolii, care au fost alături de mine, timp de nouă ani. Cerințele scolii deci, ajutorul părinților, munca individuală susținută si dorința de a învăța au contat in egală măsură. Sunt practicantă de asemenea și de arte martiale, care mă ajută să mă concentrez când e nevoie si îmi stimulează gândirea.”

Școala online a reprezentat un obstacol greu de trecut pentru mulți dintre elevii din țara noastră, din cauza mediului nou în care aceștia au fost nevoiți să învețe. În acest sens, Teodora a povestit despre timpul petrecut învățând în acest mediu, transmițând următoarele: „Consider că școala în mediul online a fost atât o oportunitate, cat și un dezavantaj; oportunitate pentru că am avut ocazia să învăț lucruri noi, să aplic informatica și să petrec timp mai mult cu familia; dezavantaj pentru că nu am avut suficient timp să petrec cu colegii. Statul în fața calculatorului mult mai multe ore decât în mod normal a avut efecte nedorite asupra posturii corporale, iar contactul profesor-elev a fost mai dificil de realizat. A fost mai ușor sa-mi mențin notele poate și pentru faptul ca am experimentat metode noi de lucru online.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea