Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Publicat

în

FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Făgărașul continuă să dea țării tineri de excepție, care fac performanță și care se remarcă în domeniilor lor de activitate. Flavius Gabriel Taflan este unul din elevii, cu care ne mândrim. Șef de promoție al Colegiului Național „Radu Negru“, finalizând ciclul gimnazial cu media 10, Flavius s-a făcut remarcat și la Evaluarea Națională, când s-a clasificat primul în Țara Făgărașului și al cincilea în județ. Rezultatele foarte bune au continuat și la admiterea în învățământul liceal unde făgărășeanul a reușit să se situeze pe locul 2 din cei 120 de candidați admiși la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul“, din Alba Iulia.

Flavius Taflan – un elev de excepție, care s-a remarcat de-a lungul timpului, prin rezultate deosebite, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Făgăraș. A scris la Gazeta Matematicii, a obținut rezultate foarte bune la olimpiadele sau concursurile județene, iar în cei patru ani de gimnaziu a obținut media maximă, media 10. Flavius a reușit să exceleze și la Evaluarea Națională, unde cu 10 la matematică și 9,75 la română, s-a situat pe primul loc în Țara Făgărașului și al cincilea pe județ. Și pentru că își dorește cităm: „să ajung un militar de succes“, Flavius a reușit să obțină un loc fruntaș și în clasamentul de admitere la Colegiul Militar din Alba Iulia. Tânărul făgărășean s-a situat pe locul 2, cu media 9,97, din cei 120 de candidați admiși. Pe lângă media de la Evaluarea Națională, Flavius a susținut o probă sportivă, cu un traseu cuprinzând mai multe elemente, dar și probă de rezistență, evaluare psihologică, medicală, dar și un test grilă la română și matematică, unde a obținut nota 10.

Electrica Furnizare Discount

„Liceul militar este o școală de prestigiu unde se îmbină studiul cu un program riguros și consider că așa mă pot pregăti mai bine pentru viață. Am intrat al doilea din 120 de candidați. La Evaluarea Națională am luat 10 la matematică, 9,75 la română- media 9,87. Am fost al cincilea pe județ și primul pe Țara Făgărașului. Am alocat destul de mult timp studiului și pregătirii individuale, pentru că știam că doar prin educație îmi pot construi un viitor, am învățat serios iar pe lângă școală m-am mai pregătit suplimentar și așa am ajuns la aceste rezultate. La această școală militară, îmi doresc să mă formez ca om și să pot să ajung un militar de succes“, ne-a spus Flavius Gabriel Taflan.

Părinții lui Flavius știu că hotărârea și motivația sunt pietrele cu care se pavează drumul spre succes și sunt mândri că băiatul lor a înțeles acest lucru iar rezultatele lui de până acum stau ca dovadă în acest sens.

„Sunt foarte mândră de rezultatele copilului nostru, Flavius. De-a lungul timpului s-a remarcat prin rezultate deosebite. Pe parcursul celor patru ani de gimnaziu s-a remarcat prin rezultatele obținute: a scris la Gazeta Matematică, a avut locul 2 la concursul Speak out la județ, la engleză și locul trei la Olimpiada de franceză, tot la județ. Întotdeauna a încercat să fie cel mai bun și chiar a fost și dovadă stau rezultatele pe care le-a obținut. Suntem mândri de el. L-am susținut în tot ceea ce a făcut, i-am acordat încredere și știam că se va descurca“, ne-a spus Raluca Taflan, mama lui Flavius.

Profesorii Colegiului Național „Radu Negru“, care l-au pregătit pe elev au numai cuvinte de laudă. Spun că Flavius va fi un reper pentru generațiile viitoare de elevi de gimnaziu.

„Taflan Flavius este elevul care a reprezentat generația absolvenților de clasa a opta 2021, fiind șeful de promoție și terminând cei patru ani de ciclu gimnazial cu media 10. Pe parcursul anilor școlari, Flavius s-a remarcat ca fiind un copil extrem de serios, a avut și foarte multe probleme propuse în revista Gazeta Matematicii și a reușit să fie întotdeauna un etalon de copil extrem de serios, lucru acesta a fost vizibil și în discursul pe care l-a rostit la sfârșitul clasei a opta, dovedind o bună pregătire de specialitate. A fost o apreciere colectivă din partea cadrelor didactice la adresa lui Flavius și într-adevăr a fost elevul cu care ne mândrim pentru acest an și care va fi un reper pentru generațiile viitoare de elevi de gimnaziu“, ne-a declarat prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

sursa: fagarasultau.ro

Publicitate

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Publicat

în

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări esențiale legate de restricțiile care vor intra în vigoare în România. Care este diferența între românii vaccinați și cei nevaccinați, care nu au avut coronavirus.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, vineri, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, de ce doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală pot circula noaptea. De această libertate nu se pot bucura și cei care se bazează doar pe test.

Raed Arafat a explicat de ce nevaccinații sunt supuși mai multor restricții

„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a afirmat Raed Arfat. El a fost întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă să aibă nevoie de spitalizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Certificatul verde va fi OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele

„Mult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Citește și: DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea”, a mai precizat șeful DSU, cu referire la fenomenul de „vaccinare la chiuvetă” pe care statul român l-a controlat cu foarte mare greutate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 pentru o perioadă de 30 de zile începând de luni, 25 octombrie 2021

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

Publicat

în

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

La nivelul județului Alba, vineri, 22 octombrie, s-au înregistrat 301 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 28.563 de persoane confirmate, 24.267 persoane vindecate, 815 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate în total 1.084 de teste, 590 de teste PCR și 494 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 310.502, mai exact, 274.204 de teste PCR și 36.298 de teste rapide. Astfel potrivit unui calcul matematic efectuat în baza raportului transmis de Direcția de Sănătate Publică Alba la nivelul județului a fost înregistrat un procent de pozitivare al testelor COVID efectuate de 27,76% .

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ultimului bilanț național, la terapie intensivă sunt internați 1.848 de pacienți cu COVID în stare gravă, un număr record. În ultima zi au fost raportate 15.410 cazuri noi de infectare, după ce au fost efectuate 66.076 de teste, rezultând o rată de pozitivare de 23,32%. Astfel rata de pozitivare a testelor COVID efectuate în județul Alba depășeste cu mai mult de 4 procente media de pozitivare înregistrată la nivel național.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare