Rămâi conectat

Sport

FOTO: Echipa juniorilor D de la LPS Sebeş, prezentă la un turneu internaţional de fotbal, în Cehia

Dan HENEGAR

Publicat

în

La începutul acestei luni, echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Sebeş, juniori „D”, copii născuţi în 2003, antrenor prof. Moga Petru, a participat la un turneu internaţional organizat în localitatea Bruntal – Cehia, având în vedere proiectul de înfrăţire dintre municipalitatea oraşului Sebeş şi Bruntal (situat în nordul Cehiei, la 20 km de graniţa cu Polonia).LPS Sebes fotbal 1

Delegaţia din Sebeş formată dintr-un număr de 19 persoane, a fost condusă de prof. Vasile Bîtiu– director adjunct la Liceul cu Program Sportiv Sebeş. La competiţie au participat 12 formaţii din Cehia, Slovacia, Polonia, Austria, Lituania, Ungaria şi România.
Repartizată în grupa A, LPS Sebeş a obţinut locul 3 din 6 echipe (3 victorii şi două înfrângeri), a ratat promovarea în semifinală participând la jocurile de consolare pentru locurile 5-8. Menţionăm că în grupa A au evoluat echipele Cehiei şi Slovaciei, foarte puternice, de fapt academiile naţionale de fotbal din ţările respective.

„Am avut ocazia să vizităm un oraş cu o populaţie aproximativ ca a Sebeşului, cu zone verzi şi parcuri a căror suprafaţă depăşeşte cu mult suprafaţa construibilă, un oraş de munte în care istoricul se îmbină perfect cu modernismul. Masa şi cazarea au fost oferite gratuit de către organizatori şi autorităţile locale. A fost o experienţă foarte utilă având în vedere sistemul de joc, dimensiunea porţilor şi jocul cu mantinela, ceea ce a contribuit la spectaculozitate, viteză şi rezistenţă specifică jocului de fotbal. S-a remarcat jucătorul Alexandru Opincariu, 18 goluri, locul secund în clasamentul golgheterilor din 150 de fotbalişti, un mare talent pe care Sebeşul se poate baza”, a declarat Vasile Bîtiu. Deplasarea delegaţiei s-a efectuat cu SC Livio Dario.
Liceul cu Program Sportiv Sebeş şi Primăria Municipiului Sebeş, vor organiza în perioada aprilie-mai 2016 un turneu asemănător, ca reciprocitate cu oraşul Bruntal şi oraşele înfrăţite ale municipiului Sebeş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea