FOTO: Echipa de robotică Army Bot a Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, LOCUL 2 la „Rubix Demo” de la Blaj

FOTO: Echipa de robotică Army Bot a Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, LOCUL 2 la „Rubix Demo” de la Blaj

Elevii militari pasionați de robotică, au fost premiați la „Rubix Demo” de la Blaj, obținând locul 2 în cadrul concursului.

Echipa de robotică Army Bot a colegiului militar a reușit să obțină un nou premiu la un demo de robotică, de această dată la Blaj. Concursul a fost organizat de echipa de robotică Rubix, a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” și s-a desfășurat sâmbătă în sala de sport a colegiului din Blaj.

La activitate au fost invitate echipe de robotică din țară care participă la competiția BRD FIRST Tech Challenge România. Pe lângă meciurile demonstrative între roboți, evenimentul a cuprins și un concurs la finalul căruia, elevii militari au reușit să se claseze pe locul II. Profesor Gabriela Filipescu, coordonatorul echipei de robotică, a precizat că astfel de întâlniri pregătesc echipele și stabilesc o ierarhie a acestora înainte de etapa regională și națională a BRD FIRST Tech Challenge România.

Demo-ul de robotică organizat la Blaj a fost însoțit și de o strângere de fonduri în scop umanitar pentru o fetiță grav bolnavă.

Prima regională din cadrul competiției BRD FIRST Tech Challenge România va avea loc în perioada 7 – 9 februarie la Cluj – Napoca iar cele mai bune echipe se vor califica la etapa națională.

Alin CRIȘAN

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...